Jedino jamstvo uspjeha u nogometu je da možeš platiti toliki broj neuspjelih pokušaja

Nedjelja, 11. lipnja 2023. 09:37 Napisao/la  SC

Nogomet je toliko nepredvidljiv da novac jedino dugoročno jamči uspjeh, da je Romelu Lukaku igrao na optimalnj razini, teško da bi City tek tako osvojio Ligu prvaka

 Mansour bin Zayed Al Nahyan
Mansour bin Zayed Al Nahyan

Manchester City je najbolji primjer koliko novac znači u nogometu!

Emiratski šeik Mansour bin Zayed Al Nahyan postao je većinski vlasnik Manchester Cityja 2008. godine, otada je potrošio oko 2,3 milijarde eura na ulazne transfere da bi nakon 15 godina ulaganja uspio osvojiti Ligu prvaka.

Zadnjih desetak godina Manchester City stalno održava jednu od najvrednijih momčadi na svijetu, od 2016. godine menadžer je postao jedan od najboljih trenera na svijetu Pep Guardiola, koji je potrošio oko 1,2 milijarde eura na kupovinu igrača da bi postao europski prvak nakon sedam godina.

Treba istaknuti da ulazni transferi nisu najveća stavka u troškovima, Al Nahyan godinama troši najviše na svijetu na održavanje najskuplje momčadi na svijetu, u 15 godina prema gruboj računici ukupno je potrošio približno 10 milijardi eura,  a da je Romelu Lukaku zadnju sezonu igrao na optimalnj razini, teško da bi City tek tako osvojio Ligu prvaka.

Lukakuov promašaj u 89. minuti spada u kategoriju njegova promašaja protiv Hrvatske u Kataru, nogomet je toliko nepredvidljiv da novac jedino dugoročno jamči uspjeh.

Koliko dugo treba ulagati da bi se uspjelo u nogometu nitko ne može znati, jedino što svi znaju da moraš imati novaca kao emiratski šeik da bi mogao platiti toliki broj neuspjelih pokušaja.


 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.