Hrvati na klupi Šahtara mogu ostvariti plasman u završnicu, Joško Gvardiol asistirao

Utorak, 28. studenog 2023. 23:16 Napisao/la  SC

Luka Ivanušec asistirao za jedini pogodak Feyenoorda u porazu, Lazio i Borussia Dortmund osigurali proljeće u Ligi prvaka

Hrvati na klupi Šahtara mogu ostvariti plasman u završnicu, Joško Gvardiol asistirao

Liga prvaka - 5. kolo

Skupini klubova koji su ranije osigurali nastavak natjecanja u Ligi prvaka u utorak su se pridružili Lazio i Borussia Dortmund.

Atletico je pobjedom protiv Feyenoorda pomogao Laziju, koji je očekivano pobijedio Celtic.

Luka Ivanušec igrao je od 70. minute, asistirao je za jedini pogodak Feyenoorda koji će na proljeće igrati Europsku ligu.

Borussia je pobjedom u Milanu kolo prije kraja osigurala prvo mjesto u najzanimljivoj skupini, Olivier Giroud u 6. minuti nije iskoristio kazneni udarac koji je mogao drugačije usmjeriti utakmicu na San Siru.

U zadnjem kolu tri kluba imaju realne izglede osvojiti drugo mjesto, Kylian Mbappe pogotkom u 98. minuti iz kaznenog udarca omogućio je PSG-u nešto lakšu pripremu za zadnje kolu u kojemu igraju Newcastle - Milan i Borussia (D) - PSG.

Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu u kojoj je Manchester City preokretom u drugom dijelu pobijedio RB Leipzig, Gvardiol je jako dobro igrao na mjestu lijevog braniča, asistirao je Fodenu za pogodak.

Na Etihadu se igrala utakmica za prestiž budući da su obje momčadi osigurale nastavak natjecanja u Ligi prvaka, možda je zbog toga City u prvom dijelu izgledao neuobičajeno rastrojeno i rastreseno, posebice na stoperskim pozicijama.

Barcelona je pobjedom protiv Porta pružila Šahtaru priliku ostvariti veliki uspjeh plasmanom u završnicu Lige prvaka, u zadnjem kolu igraju Porto - Šahtar.

Hrvatski stručnjaci na klupi ukrajinskog kluba, trener Marino Pušić i njegov pomoćnik Mario Stanić, proslavili u važnu pobjedu protiv Antwerpa u Hamburgu, gdje su odigrali domaću utakmicu.

Pobjedom su osigurali europsko proljeće, a nakon pobjede Barcelone preostaje saznati hoće li igrati Ligu prvaka ili Europsku ligu.

Skupine E: Lazio - Celtic 2:0 (Immobile 82, 85), Feyenoord - Atlético 1:3 (Wieffer 77/Geertruida 14-ag, Hermoso 57, Gimenez 81-ag)
Poredak: Atletico 11, Lazio 10, Feyenoord 6, Celtic 1

Skupina F: Milan - Borussia (D) 1:3 (Chukwueze 37/Reus 10-11m, Bynoe-Gittens 59, Adeyemi 69), PSG - Newcastle 1:1 (Mbappe 90+8-11m/Isak 24)
Poredak: Borussia (D) 10, PSG 6, Milan 5, Newcastle 4

Skupina G
: Young Boys - Crvena zvezda 2:0 (Nedeljković 8-ag, Blum 29), Manchester City - RB Leipzig 3:2 (Haaland 55, Foden 70, Alvarez 87/Openda 13, 33)
Poredak: Manchester City 15, RB Leipzig 9, Young Boys 4, Crvena zvezda 1

Skupina H: Šahtar - Antwerp 1:0 (Matviienko 12), Barcelona - Porto 2:1 (Cancelo 32, Joao Felix 57/Pepe 30)
Poredak: Barcelona 12, Porto 9, Šahtar 9, Antwerp 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.