BOMBONI ISPADAJU IZ USTIJU Dok Joško Gvardiol hvali Pepa Guardiolu, menadžer Manchester Cityja hvali Manuela Akanjija isto kao što hvali hrvatskog braniča

Utorak, 28. studenog 2023. 10:44 Napisao/la  SC

Manuel Akanji u utakmici protiv Liverpoola na poziciji lijevog braniča bio jedan od najboljih igrača na terenu

Joško Gvardiol
Joško Gvardiol

Joško Gvardiol najavio je na konferenciji za novinare utakmicu Lige prvaka između Manchester Cityja i RB Leipziga, koja se u utorak (21) igra na Etihadu.

Gvardiol je ovog ljeta u City došao iz Leipziga u transferu koji je ušao u povijest nogometa, mladi hrvatski reprezentativac postao je najskuplji branič svih vremena.

- Bit će lijepo vidjeti bivše suigrače, ali kada krene utakmica sve što želim je pobijediti. Tri godine u Leipzigu puno su mi pomogle da postanem bolja osoba i igrač, spremio sam se za sljedeću fazu u karijeri, Premierliga je najbolja liga na svijetu, čast mi je biti u najboljem klubu u ovom trenutku. Još uvijek se prilagođavam, to je proces. Nisam bio s momčadi u predsezoni, puno sam propustio, svaki dan pokušavam naučiti što više kako bih bio spreman za svaku nadolazeću utakmicu. Nadam se da ćemo u siječnju imati vremena za rad na mom pozicioniranju na terenu. Svaka utakmica je novi izazov, jer mi je prva sezona, veselim se svakoj utakmici. Puno je rotacija s Pepove strane, ali za mene je to dobro jer sam još mlad, kaže Gvardiol.

Pep Guardiola hvali hrvatskog braniča na sva usta:

- Kod njega mi se sviđa što vidi svaki detalj. Želi imati najbolju momčad u svakoj poziciji. Čast je učiti od njega. Nadam se da ću pod njegovim vodstvom postati bolji igrač i čovjek, nada se Gvardiol.

Otkada je odjenu Cityjev dres Gvardiol igra na poziciji lijevog braniča iako slovi stoperom:

- Igrao sam to dok sam bio u Dinamu i u prvih nekoliko utakmica u Leipzigu, to je nešto što mi se sviđa. Sviđaju mi ​​se obje pozicije, ali naravno da nisu iste, treba vremena da se promijeni način razmišljanja, drugačija je pozicija. Puno je trčanja. Sviđa mi se, ali trebat će vremena da se prilagodim, rekao je Gvardiol.

Tu počinje problem za 21-godišnjega hrvatskog braniča budući da je 28-godišnji Manuel Akanji u utakmici protiv Liverpoola proteklog vikenda na poziciji lijevog braniča bio jedan od najboljih igrača na terenu.

- Može igrati na strani, kao centralni stoper ili u sredini. Kad uđe u zadnju trećinu, može kvalitetno razigravati, brz je i jak. Kakvog igrača sam dobio, vau... Kakvog igrača mi je doveo Txiki, nahvalio je Guardiola švicarskog reprezentativca kojega je sportski direktor Txiki Begiristain doveo iz Borussije Dortmund.

Slično Guardiola govori za Gvardiola, tako je to u Manchester Cityju!

Svima bomboni ispadaju iz ustiju iako na terenu večeras ima mjesta za samo jednog lijevog braniča, Gvardiola ili Akanjija!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.