×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Barca sve odradila u Njemačkoj, APOEL nastavlja sanjati

Srijeda, 07. ožujka 2012. 10:27 Napisao/la 

Večeras se igraju dva uzvratna susreta Lige prvaka. Barcelona dočekuje Bayer Leverkusen na Nou Campu, APOEL ugošćuje Lyon. Obje utakmice igraju se u 20 sati i 45 minuta.

Nakon što su u utorak Milan i Benfica izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, večeras se igraju nova dva susreta osmine finala. Barca, koja je posao odradila već u Njemačkoj, verificirati će prolazak protiv Bayer Leverkusena, dok će APOEL na svom stadionu loviti nastavak nogometne bajke protiv Lyona.

BARCELONA - BAYER LEVERKUSEN (prva utakmica 3:1)

Tu se, doista, nema što monumentalno prognozirati. Katalonci su favoriti da ne mogu biti veći. Iz Njemačke nose 3:1 i doista nije jasno što bi se trebalo dogoditi da ne završe među osam najboljih europskih momčadi. Toga su, naravno, svjesni u Bayer Leverkusenu (Ćorluka neće igrati zbog ozljede) i ne zavaravaju se da će napraviti nešto po čemu ni ih svijet pamtio.

- Priča je, budimo realni, zaključena u prvom susretu. Ne utvaramo si kako bismo mogli kreirati "svjetsko čudo". Barca je dominantna, njihov posjed lopte jednostavno ubija protivnike. Ne znam što bismo mogli napraviti, kada je lopta toliko malo vremena u našim nogama, priznao je trener "Apotekara" Robin Dutt.

Loša vijest za Nijemce je i povratak Lea Messija, koji posljednje kolo Primere nije odradio zbog suspenzije. Omaleni Argentinac će vjerojatno svoj "bijes iskaliti" na Bayeru, što je, uostalom, činio i u prvom susretu. Trener Barcelone, Pep Guardiola (ne može računati na Puyola i Alcantaru), ponudio je patetiku uoči dvoboja.

- Moramo biti ozbiljni do posljednje minute. Nogomet je ponekad čudan, a Nijemci nikad ne odustaju, rekao je Guardiola.

Možda je u pravu, ali ne kad je u pitanju ovaj dvoboj. Priča je gotova. Barca je od 2009. godine na Camp Nou odigrala trinaest utakmica, bez poraza, uz jedanaest pobjeda i samo dva remija. Dovoljan dokaz...

APOEL - LYON (prvi susret 0:1)

Može li APOEL nastaviti snove? Iako Lyon ima prednost od 1:0 iz prvog susreta, francuska momčad ne briljira. Nisu pobijedili već četiri utakmice za redom, a u posljednjem kolu ih je s 2:0 svladao slabašni Nancy.

- Imamo problema, moramo se psihički vratiti. Ovo je prava utakmica baš za to. Moramo, jednostavno moramo otići dalje, rekao je Remi Garde, trener Lyona.

S druge strane, euforija oko APOEL-a ne jenjava. Prvo su iznenadili sve plasmanom u osminu finala, sada ne namjeravaju stati na tome. Žele korak više.

- Ovo je, nesumnjivo, jedna od najvažniji utakmica u povijesti kluba. Možemo snove pretočiti u stvarnost. Naravno da ćemo napraviti sve kako bi to i napravili, poručio je Esteban Solari, napadač APOEL-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.