Dopredsjednik FIFA-e uhićen dan nakon što je Gianni Infantino dobio novi mandat

Četvrtak, 06. lipnja 2019. 21:52 Napisao/la  SC
Gianni Infantino i  Ahmad Ahmad
Gianni Infantino i Ahmad Ahmad

Da je FIFA ogrezla u korupciju opće je poznato svima!

Vijest o novom uhićenju nekog od čelnika FIFA-e više nije vijest.

Samo dan nakon što je Gianni Infantino u Parizu kao jedini kandidat ponovo izabran za predsjednika FIFA-e, uhićen je dopredsjednik FIFA-e Ahmad Ahmad!

Ahmad je predsjednik Afričke nogometne federacije (CAF), policija ga je privela zbog optužbi za korupciju i seksualno uznemiravanje.

Optužbe za korupciju i financijske malverzacije iznio je tijekom istrage tajnik CAF-a Amra Fahmi koji je potom otpušten.

Fahmi je optužio Ahmada za isplatu mita pojedinim predsjednicima afričkih federacija u iznosu 20.000 dolara, te za plaćanje 830.000 dolara jednoj francuskoj tvrtki koja je posredovala u nabavi sportske opreme, kao i za to da je potrošio više od 400.000 dolara koji su pripadali CAF da bi u Egiptu i Madagaskaru osnovao tvrtku preko koje je kupljeno nekoliko automobila.

Vijest o privođenju prvog čovjeka afričkog nogometa dolazi samo dva tjedan prije početka afričkog prvenstva koje će se održati u Egiptu od 21. lipnja do 19. srpnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.