Slaven Bilić više ne odlučuje sam o svojoj sudbini, WBA poražen u predzadnjem kolu

Petak, 17. srpnja 2020. 20:39 Napisao/la  SC

Brentford utakmicu 45. kola igra u subotu, ako pobjedi na gostovanju kod Stokea prestići će WBA uoči utakmica zadnjega kola

Slaven Bilić
Slaven Bilić

WBA je doživio poraz (1:2) na gostovanju kod momčadi koja je prije utakmice bila na 20. mjestu i igrala utakmicu za ostanak.

Huddersfield je u 45. kolu pobijedio i ostao u ligi, a momčad Slavena Bilića u Premierligu izravno može ući jedino ako Brentford kiksa u zadnja dva kola.

Prvi pogodak obrana WBA primila je pogodak iz prekida, O'Shea je uspio izjednačiti u 42. minuti.

U drugom dijelu WBA je počeo igrati rastragno i nervozno, tek u zadnjih pola sata uspjela je Bilićeva momčad uspostaviti kontinuitet u posjedu lopte, ali bez završnice.

Jedino je Brazilac Pereira pokazivao da može stvoriti višak u igri jedan na jedan, Krovinović se trudio uspostaviti protok lopte, dosta se trudio i trčao, ali ništa konkretno nije uspio napraviti.

U 84. minuti konačno su igrači WBA uspjeli stvoriti priliku kroz nekoliko povezanih dodavanja na postavljenu obranu domaćina, Robinsonu se otvorila pozicija za otvoreni udarac, vratar Lossl uspio je obraniti udarac s desetak metara.

Dvije minute kasnije domaći su kaznili promašaj gostiju u jednom od rijetkih organiziranih ulazaka u završnicu.

U 86. minuti Ajayi je pogrešno izašao, Smith Rose utrčao je u prazni prostor iza stopera WBA i svladao vratara Johnstonea - 2:1.

Leeds je porazom WBA postao premijerligaš kolo prije kraja natjecanja, WBA i Brentford konkuriraju za drugo mjesto koje izravno vodi u elitni razred.

Brentford utakmicu 45. kola igra u subotu, ako pobjedi na gostovanju kod Stokea prestići će WBA uoči utakmica zadnjega kola.

Poredak: Leeds 87 (44), WBA 82, Brentford 81 (44), ...

U zadnjem, 46. kolu (srijeda, 22. srpnja) igraju: WBA - QPR, Brentford - Barnsely

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.