Zlatko Dalić: Marco Pašalić ima kvalitetu, on je zajedno s Baturinom naša budućnost

Nedjelja, 19. studenog 2023. 11:23 Napisao/la  SC

Marko Pjaca ozlijeđen, uoči utakmice protiv Armenije izbornik Zlatko Dalić zbog toga pozvao Diona Drena Belju

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: Screenshot

Hrvatska nogometna reprezentacija na korak je do plasmana na Europsko prvenstvo. Pobjeda nad Armenijom u utorak u Maksimiru osigurala bi plasman u Njemačku, a bilo koji drugi ishod donosi neizvjesnost jer bi Hrvatska ovisila o domaćoj utakmici Walesa i Turske.

- Nije ništa gotova. Treba nam maksimalna ozbiljnost i dobar pristup. Ovo su teške utakmice, Armenija je sve izgubila, nema šanse za Euro, ali ima šanse doći nadigravati se i uživati u nogometu i to će biti nama prepreka.

- Od danas moramo biti maksimalno koncentrirani i ne smijemo si dozvoliti kiks. Cilj je veliko natjecanje i ne smijemo razočarati navijače, ali ni izgorjeti od želje. Odlučujemo sami o sebi, a kad uđemo u probleme na kraju kvalifikacija, uvijek smo dobri na predstojećem natjecanju, rekao je jutro nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić.

U nedjelju se reprezentaciji priključuje Dion Drena  Beljo nakon ozljede Marka Pjace.

- Osim njega više nikoga nećemo zvati. Ima nas 24, što je dovoljan broj. Beljo nam je potreban jer smo ostali samo na Budimiru, dodao je Dalić.  

Izbornik Vatrenih pohvalio je igrača Rijeke Marca Pašalića.

- Pašalić nije igrao puno da bi sad mogli govoriti konkretno o njegovom učinku, ali ono što je pokazao na treningu, odnos pristup i kvaliteta je na nivou koji mi trebamo. Takve igrače trebamo u reprezentaciji, koji kad dođu, ponosni su, sretni, s velikom željom da igra za Hrvatsku. Pašalić ima kvalitetu i zajedno s Baturinom će biti hrvatska budućnost, ali mora još puno raditi da dostigne kvalitetu koju mi imamo, poručio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.