Zlatko Dalić: Odradio sam utakmicu, sada se vraćam svojoj obitelji, ništa nisam dogovorio

Utorak, 10. listopada 2017. 00:27 Napisao/la  SC

Ja imam ime i status i za sve sam se izborio sam. Ne pratim negativne komentare, ali sam čuo da ih je bilo puno. Čemu sve to? pita se Dalić

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić promijenio je u drugom dijelu utakmice u Kijevu način igre, postavio obranu dovoljno visoko da Ukrajince udalji od Subašića, postavio dvostrukog strijelca Karamarića na prirodno mjesto prvog napadača...

Učinio je dosta toga da bi imao razloga za zadovoljstvo:

- Iza nas su teška dva dana, na nama je bio veliki pritisak, ali sreća prati hrabre. ovo je mali korak prema Rusiji. Pojačao sam bokova da zatvorimo Ukrajinu, dao slobodu Modriću koji se ranije previše trošio u obrani, toga sam ga oslobodio. Rakitića sam vratio na poziciju koju igra u Barcelonu, on baš nije bio za to, ali nakon razgovora je prihvatio. Hvala igračima na svemu, hvala Čačiću. Kramarić je u prvom poluvremenu pratio  Matvienka, njihovog najopasnijeg igrača iz drugog plana, a kada se umorio, zamijenio se s Mandžukićem. Takav smo imali dogovor. Dao je dva gola, opravdao povjerenje. Znali smo da će Ukrajina krenuti, nema razloga za povlačenje. Tjerali smo igrače van da čuvaju loptu. Bilo ja svakakvih komentara prošlih dana, igračima sam u svlačionici rekao da trebamo ostati gospoda do samoga kraja, rekao je Dalić i neizravno priznao da su ga komentari o tome da je izabran zato jer je podoban, a ne sposoban itekako pogodili:

- Nećemo razmišljati o protivnicima, nema nikakvog presinga. Odradio sam ovu utakmicu, a sada se vraćam svojoj obitelji, svojoj podršci. Nisam opterećen. Ja imam ime i status i za sve sam se izborio sam. Ne pratim negativne komentare, ali sam čuo da ih je bilo puno. Čemu sve to? Otišao sam iz Hrvatske i sam se borio za sve, nitko me nije gurao. Moj rad i moja karijere me dovela do ovog. Hvala igračima,  ako sam malo pripomogao, bit ću sretan, rekao je Dalić i naglasio da nema nikakvog dogovora s HNS-om:

- Nisam prihvatio ništa, samo sam došao odraditi ovo, rekao je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.