Zlatko Dalić: Bit ćemo racionalni, pametni, agresivni, kompaktni i fokusirani

Ponedjeljak, 20. studenog 2023. 18:41 Napisao/la  SC

Ako i Gvardiol ne bude bek utorak, to će biti samo zbog taktike, a ne jer je netko bio loš, kazao je izbornik

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

HNS je objavio sljedeću obavijest:

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju protiv Armenije na maksimirskom travnjaku očekuje odlučujuća utakmica za izravan plasman na Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj.

Izbornik Zlatko Dalić maksimalno je motiviran i koncentriran, na službenoj konferenciji za medije najprije je govorio o zdravstvenom stanju u momčadi.

- Pjaca neće biti u kadru, osjetio je mišić, još ga osjeća i nećemo riskirati. Juranović i Sučić će biti u kadru, trenirali su bez problema, ali rizično je odmah ih ubaciti u momčad. Velika je utakmica i rizik, bit će na klupi. Nećemo raditi velike promjene u odnosu na sastav protiv Latvije, nema potrebe. Ako i bude nekih minimalnih promjena, to će biti iz taktičkih razloga, a ne zato što sam nezadovoljan igrom nekih igrača, istaknuo je izbornik Vatrenih, koji, kao i većina hrvatske nogometne javnosti, nije očekivao da će o plasmanu na Euro odlučivati zadnja utakmica.

- Nismo mislili da ćemo se dovesti u situaciju da u zadnjem kolu odlučujemo, listopad nas je koštao živaca, grča, stresa... Međutim, spremni smo i puni motiva, to smo pokazali u Latviji kad smo ušli ozbiljno, odgovorno, čvrsto. Trebamo biti strpljivi, ne dati protivniku šansu, tako je bilo u Splitu protiv Rusije u odlučujućoj utakmici za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Tad je samo bilo pitanje kad ćemo dati gol. Za razliku od Rusije, naš suparnik ovaj put nema izglede za plasman. U Armeniji smo imali puno šansi, ali nismo zabili drugi gol. Bit ćemo racionalni, pametni, agresivni, kompaktni i fokusirani samo na našu igru, nećemo gledati što se događa u Walesu.

O stoperskom tandemu Šutalo - Erlić…

- Oba su stopera bila dobra u Latviji, bez obzira na to što protivnik nije bio toliko kvalitetan, a Gvardiol je igrao jako dobro pola sata, pa ušao u nekoliko grešaka. Ako i ne bude bek sutra, to će biti samo zbog taktike, a ne jer je netko bio loš.

O Armeniji...

- Postali smo meta svima, pogotovo manjim reprezentacijama, koje se protiv nas žele dokazati, tako će i Armenija, koja ima dobru reprezentaciju i igra drugačije od Latvije. Međutim, moramo krenuti kao protiv Latvije i postaviti se kao favoriti, ne dopustiti suparniku da izađe u neke kontre. Moramo biti oprezni, imati sigurnost u pasu, brzi protok lopte, okretati stranu, pronalaziti prazan prostor. Zelarajan je njihov najbolji igrač, igra u klubu kod Slavena Bilića, ali nismo zvali Slavena oko toga, znamo ga od prije, u dobroj je formi, zaključio je izbornik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.