ZLATKO DALIĆ Najbolja ili barem jedna od dvije najbolje utakmice otkako sam izbornik

Petak, 06. rujna 2019. 23:35 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić
Zlatko Dalić Foto: HNS

 

Nakon što je hrvatska reprezentacija pobijedila (4:0) u Slovačkoj, izbrnik Zlatko Dalić napokon je nakon jedne utakmice imao pravo na opušteni smiješak.

Ne toliko zbog pobjede koliko zbog igre koja je oduševila:

- Nema segmenta igre s kojim sam nezadovoljan, igrači su sve zadatke odradili na vrhunskoj razini, tako da odavde odlazim s dojmom da je ovo najbolja ili barem jedna od dvije najbolje utakmice otkako sam izbornik reprezentacije. Totalna nadmoć, agresivnost, autoritet! To nam je nedostajalo protiv Mađarske. Puno smo promašili u prvih 40 minuta, ali na kraju nam se sve to vratilo. Upozoravao sam naše igrače da je u sredini terena koncentrirana najveća kvaliteta slovačke momčadi. Uspjeli smo podići linije i visokim presingom izbaciti iz igre Hamšika, Lobotku i Kucku. Događalo se česti da stoperi vode igru Slovaka, drugim riječima dobili smo bitku na sredini terena. Tako smo otvorili put prema lakšem ulasku u završnicu, prema golovima i pobjedi. Može se reći da je dobivena bitka našeg veznog reda bila ključ pobjede. Istaknut ću Brunu Petkovića i Nikolu Vlašića, dali su lijep doprinos ovoj pobjedi. Primjer njih dvojice, dakle igrača koji su u proteklih mjesec i pol kontinuirano brusili formu u Dinamu, odnosno u CSKA-u, samo potvrđuje koliko je važno da su vam igrači u natjecateljskom ritmu. Ne treba zaboraviti niti Bartolca, utrčao je na teren silom prilika i sve odradio kako treba. Naravno, i Josip Brekalo je imao upečatljivu dionicu, kazao je Dalić koji je ponovo prokomenitrao atmosferu u momčadi koju je narušio otkaz Ivana Rakitića:

- Ostajem pri onoj ocjeni da te priče uopće nije trebalo gurati u prvi plan, ali sada je to iza nas. Momčad je prihvatila izazov i odigrala veliku utakmicu. I ne samo da je odigrala, nego je od prve do posljednje minute uživala u igri. Mogli bismo zaista našu predstavu kititi superlativima, ali moram ostati dosljedan i vratiti se onoj svojoj priči s početka. Budimo dostojanstveni u pobjedi, ostanimo ponizni. Čeka nas brzo utakmica s Azerbajdžanom, imamo obvezu odraditi posao do kraja, zaključuje Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.