Zlatko Dalić: Svaka odluka koju sam donio bila je dobra! Ne dobra nego odlična!

Ponedjeljak, 09. listopada 2023. 12:04 Napisao/la  SC

Što god ja rekao na tu temu, svaki će mediji moju izjavu intepretirati kako god hoće, nemam se potrebu time zamaratI, kaže izbornik o Livajinoj odluci

Zlatko Dalić
Zlatko Dalić

Zlatko Dalić na konferenciji za novinare ovako je prokomentirao oproštaj Marka Livaje od reprezentacije:

- Hvala Livaji za sve što je napravio za hrvatsku reprezentaciju, što je bio jedna karika, posebice u Kataru, iza nas su dvije godine dobre suradnje. Uvijek sam govorio da razumijem i poštujem svakoga igrača koji tako odluči, podržavam u tome Livaju, želim mu sreću u karijeri i hvala mu na onome što je dao za hrvatsku reprezentaciju. To je sve što imam reći o toj situaciji, moj je fokus na utakmici protiv Turske, znate da ne trošim energiju na stvari koje su prošle. Imate naša i njegova priopćenja, to je dovoljno, kazao je izbornik.

Budući da je Livaja telefonski o svojoj odluci obavijestio predsjednika Marijana Kustića, Livajina odluka stavljena je u kontekst poremećenih odnosa s izbornikom nakon što Dalić nije pozvao kapetana Hajduka za utakmicu na Rujevici.

- Što god ja rekao na tu temu, svaki će mediji moju izjavu intepretirati kako god hoće, nemam se potrebu time zamarati. Što god ja rekao, svatko će moju izjavu komentirati kako god tko hoće. Sve smo rekli u izjavama, sve je super, idemo dalje. Znam svoj stav, znam što radim! Danas je prošlo šest godina otkada sam vodio prvu utakmicu reprezentacije, u šest godina osvojili smo tri medalje, ostvarili smo čuda. Svaka odluka koju sam donio bila je dobra! Svaka! Ne dobra nego odlična! Ja odgovaravam za svoje odluke, istaknuo je Dalić.

Napadački dio reprezentacije izgleda dosta prozračno prije utakmice protiv Turske:

- Još ćemo nekoga pozvati s pretpoziva, Musa je ostao kao prvi napadač, ja mu vjerujem, igra u Benfici, igra dobro. Imamo rješenja! Iskreno se nadam Petkoviću i Kramariću, nadam se da će biti u redu, ali nećemo ih forsirati ako ne budu sto posto spremni. Ne sumnjam u njihove alternative, Musa ima sjajnu šansu da pokaže da mu je mjesto u reprezentaciji. Svatko čeka svoju priliku koju treba iskoristiti. Neću puno razbijati glavu o onima kojih nema, pokušat ćemo kroz nekoliko treninga pronaći najbolju soluciju, Pašalića također možemo koristiti na toj poziciji, poručio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.