Zdravko Mamić ispituje javno mnijenje dok Romeo Jozak i Davor Šuker razgovaraju s kandidatima

Subota, 12. rujna 2015. 13:22 Napisao/la  I. V.

Događa se već viđeno: kada nije bio siguran koga da izabere za izbornika, pokojni Vlatko Marković prebacio bi medijsku pažnju na stručnu komisiju

Davor Šuker i Romeo Jozak preuzeli su obvezu pred javnošću razgovarati s potencijalnim kandidatima za novog izbornika nogometne reprezentacije. Procedura izbora je već viđena i svodi se na ispitivanje javnog mijenja prije konačne odluke 21. rujna.

Kada nije bio siguran koga da izabere za izbornika, pokojni Vlatko Marković prebacio bi medijsku pažnju na stručnu komisiju, koja bi fingirala demokratsku raspravu o odluci koju u pravilu donose jedan, dva čovjeka.

Budući da sve bitne odluke u HNS-u donosi Zdravko Mamić, Šuker i Jozak služe kao medijski plašt! Njihovi razgovori s kandidatima utječu na Mamićevu odluku isto koliko obojica mogu utjecati na vlastite sudbine. Mamić je obojicu postavio na današnje funkcije u HNS-u!

Zdravko Mamić očito nije siguran kako bi javnost prihvatila imenovanje Ante Čačića, njegova prvog kandidata. Drugi je Nenad Gračan, treći, četvrti, peti i itd. kandidati imaju šanse samo ako se sve skupa posloži kako Mamić misli.

Što se tiče izborne procedure u plejadi potencijalnih kandidata (Čačić, Gračan, Kranjčar, Prosinečki, Bilić, Ivanković...) odjednom se pojavio Igor Tudor. Nakon dva odigrana kola PAOK je osvojio samo jedan bod, što je sasvim dovoljno da bi se pokrenule medijske spekulacije o njegovu upitnom statusu na klupi PAOK-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.