HRVATSKA PROTIV TURSKE Vincenzo Montella debitira na klupi turske reprezentacije u Osijeku, Zlatko Dalić analizirao način igre talijanskog stručnjaka

Četvrtak, 12. listopada 2023. 13:19 Napisao/la  SC

Ne vidim ovo kao šansu ili peh, kaže Montella o debiju u utakmici koja može biti ključna za plasman na EP

Kovačić, Brozović i Modrić u središtu pozornosti
Kovačić, Brozović i Modrić u središtu pozornosti

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras (20.45) u Osijeku igra protiv Turske:

- Ovo je ključna utakmica za odlazak na Euro. Tako razmišljamo i tako se pripremamo za Tursku. Kod nas uvijek ima pritiska, uvijek netko nedostaje, ali ovaj put smo bez dvojice najboljih napadača. Oni su u mom mandatu dali najviše golova, uvijek je jedan od njih dvojice bio taj koji bi zabio gol i riješio utakmicu. To je za nas hendikep, ali imamo nove igrače koji su čekali svoju šansu. Sad će je dobiti. Juranovića i Petkovića nećemo forsirati. Bit će na klupi i pripremat ćemo ih za Wales. Bio bi prevelik rizik da ih sada stavimo. Tražimo rješenja u napadu, Brekalo igra dobro u Fiorentini, najviše voli igrati na lijevoj strani i sada mu se otvorila prilika, no tu su i Majer i Vlašić. Pašalić ima odgovornost i disciplinu i njega vidimo na desnoj strani. Musa je, pak, u vrhu napada u prednosti pred Beljom. Nisam zabrinut, vjerujem igračima koji su tu. Imamo veliki motiv, a imat ćemo i sjajnu podršku. Kada igramo protiv Latvije i Armenije meni još gore nego kada igramo protiv Brazila i Argentine. Htio bih što prije riješiti pitanje plasmana na Europsko prvenstvo, a sutrašnjom pobjedom možemo riješiti 90 posto toga. Sve kreće od obrane, ali bitno da obranu igramo kao cjelina, a ne samo zadnja četiri igrača s kojima možemo biti zadovoljni u svakom pogledu. Na stoperima imamo dvojicu mladih igrača koji izrastaju u svjetske klase kao što su Šutalo i Gvardiol, na bokovima imamo sjajne igrače poput Juranovića, Sose i Barišića. Obrana je sigurnost i stabilnost, a mi je imamo, kazao je u najavi utakmice Zlatko Dalić.

Na turskoj klupi u ključnoj utakmici protiv Hrvatske debitira talijanski stručnjak Vincenzo Montella:

- Ne vidim ovo kao šansu ili peh, kaže Montella.

- Hrvatska je jaka, treća je na svijetu, ali spremili smo se i vjerujemo u sebe. Imamo problema s ozljedama, ali imamo igrače koji će ih dobro zamijeniti. Nedostaju važni igrači kao što su Arda Guler i Mert Gunok. Yusuf Sari je također ozlijeđen. On sutra neće biti među nama, ali ja kao trener, radim planove s igračima koje imam. Imamo dovoljno kvalitetne igrače, ne mislim da ćemo zbog toga imati problema, rekao je talijanski trener.

- On ima poseban stil, dobar je trener. Sigurno će nam biti teško, proučavali smo kako je radio u Adani gdje je preferirao pas-igru. Nismo mogli napraviti njegovu analizu o Turskoj, ali Turska ima kvalitetu i neće nam biti lagano, upozorio je Dalić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.