Ukrajinski izbornik Ševčenko muku muči sa obrambenim igračima

Utorak, 03. listopada 2017. 17:34 Napisao/la  SC

Izborniku Ukrajine iz dana u dan otpadaju igrači, pa tako legendarni napadač Milana u predstojećim dvobojima neće na raspolaganju imati Jaroslava Rakickog i Bogdana Butka

Andrij Ševčenko
Andrij Ševčenko

Andrij Ševčenko također ima velikih problema s ozljedama braniča uoči kvalifikacijskih dvoboja s Kosovom i Hrvatskom.

Izborniku Ukrajine iz dana u dan otpadaju igrači, pa tako legendarni napadač Milana u predstojećim dvobojima neće na raspolaganju imati Jaroslava Rakickog i Bogdana Butka. Riječ je o dva važna obrambena aduta ukrajinske vrste koji zajedno imaju čak 73 nastupa za reprezentaciju.

Umjesto njih u nacionalnu vrstu pozvana su tri nova pojedinca; braniči Pavel Lukjančuk, Igor Perduta i Oleksandr Karavajev. Igor Perduta (Vorskla) i Pavel Lukjančuk (Olimpik Donjeck) još nisu nastupali za Ukrajinu, dok je Oleksandr Karavajev, može igrati i desnog beka, pet puta branio boje reprezentacije.

Ukrajinski mediji i dalje se najviše "zabavljaju" Marlosom, drugim Brazilcem u povijesti koji će zaigrati za Ukrajinu.

- Marlos je za mene univerzalni igrač, ali i pravi ratnik. Pročitao sam njegovu izjavu kako je za Ukrajinu spreman čak i braniti. Znamo njegove kvalitete, no prvo moramo vidjeti kako će se uklopiti u ostatak momčadi. Moramo imati ravnotežu između obrane i napada, vidjet ćemo kako će sve funkcionirati. Nećemo odustati od našeg stila igre, želimo kontrolirati sredinu terena. Sada možemo igrati i u sustavu 4-2-3-1, ali to je sve teorija. No, u svakom slučaju sada smo dobili nove mogućnosti u napadu, kaže Ševčenko

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.