UKRAJINA - HRVATSKA Zlatko Dalić: Ovo je najveća i najvažnija utakmica za mene

Nedjelja, 08. listopada 2017. 20:03 Napisao/la  SC

Sve je na nama igračima, sigurno nam izbornik ne može puno pomoći u ova dva dana, kaže Domagoj Vida

Modrić i Dalić
Modrić i Dalić

Zlatko Dalić kao izbornik prvi put se pojavio se pred novinarima sdan uoči utamice protiv Ukrajine u Kijevu:

- Nakon posla u Aziji bio sam na odmoru sedam mjeseci, opustio se, a onda se sve promijenilo u roku od jednoga sata. Znam da je ovo najteži posao u Hrvatskoj, najdelikatniji, velika je odgovornost na meni. Očekivanja su velika i ja sam taj kji može sve izgubiti, ali u pitanju je naša reprezentacija, ja sam spreman sve prihvatiti. Imao sam nekoliko ponuda prije ove, ali sve sam ih odbio ni trepnuvši. Vodio sam finale azijske Lige prvaka, prije toga i polufinale, ali ovo je najveća i najvažnija utakmica za mene. Hrvatska je svetinja nama Hrvatima, nju se ne može odbiti. Znam da neće biti lako, ali vjerujem u pobjedu. Nije bilo vremena za treninge i analize. Pokušat ću razbuditi igrače, kazao je Dalić.

Svima je jasno da ni jedan trener za jedan dan ništa ne može promijeniti:

- Igrači su jako svjesni u kakvoj su situaciji i jako im je teško. Prihvaćaju odgovornost i znaju da je sutra sve na njima. Nemam prostora za velike taktičke promjene, ali neke stvari ću napraviti, neke rošade u momčadi, drugačije pozicije. Kvalitetniji smo od njih, uza sav respekt prema Ukrajini, njihovoj formi, izborniku koji je donio puno dobroga, ali naši su igrači u najvećim klubovima i svjesni su da su propustili mnoge vlakove, a ovo je zadnji, rekao je Dalić.

- Turbulentno razdoblje je iza nas. Sve je na nama igračima. Sigurno nam izbornik ne može puno pomoći u ova dva dana. Izbornik će nam dati informacije o Ukrajincima. Ovo nam je finale i moramo dobiti. Sigurno se radi o kvalitetnoj momčadi. Dva najbolja igrača su im na krilima: Jarmolenko i Konopljanka. Mi imamo problem u svojim glavama, ali ako budemo zaboravili sve što je bilo, budemo slušali izbornika, tu će se pitati nas. Moramo riješiti probleme sami sa sobom, nadam se da ćemo ih riješiti i nadam se pobjedi, rekao je Domagoj Vida, koji se na Olimpijskom stadionu u Kijevu osjeća kao kod kuće:

- Zaboravit ću emocije jer sad igram za Hrvatsku. Mi ne znamo igrati na remi, zadnji put kad smo kalkulirali, izgubili smo. Idemo na pobjedu. Volim ovaj grad i ovaj stadion. Ukrajince će nositi navijači, ali moji suigrači i ja smo navikli na pune stadione. Nama će pun stadion biti samo dodatan motiv. Pokazat ćemo da je ovo bila samo loša forma u posljednjim utakmicama. Nisam baš pričao sa svojim suigračima iz Kijeva o ovoj utakmici. Nisam bio raspoložen ni za prijatelje, ni za obitelj nakon lošeg rezultata u zadnjoj utakmici. Nadam se da ću ja na kraju slaviti i da ću ih moći zezati, rekao je Vida.

Mandžukić je trenirao s momčadi, Lovren je također blizu momčadi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.