UKRAJINA - HRVATSKA Zlatko Dalić najavio personalne promjene koje moraju ubrzati protok lopte

Ponedjeljak, 09. listopada 2017. 10:16 Napisao/la  SC

Rakitić je u ovim kvalifikacijama redovito bio među najslabijim igračima i da ne dolazi u Hrvatsku s hipotekom igrača Barcelone davno bi sjeo na klupu

Nešto se mora promijeniti....
Nešto se mora promijeniti.... Foto: Andro Turina


Hrvatska večeras u Ukrajini igra zadnju kvalifikacijsku utakmicu za plasman na SP u Rusiji.

Nakon neodlučenog (1:1) rezultata protiv Finske na Rujevici izgledi za plasman su kompromitirani.

Hrvatska je prije utakmice protiv Finske bila vodeća u Skupini I, utakmicu protiv Ukrajine čeka kao drugoplasirana s istim brojem bodova kao Ukrajina.

Povrh toga, Hrvatska se nalazi u nezavidnoj poziciji što se tiče najbolje drugoplasiranih reprezentacija, uoči zadnje utakmice nalazi se na zadnjem, 9. mjestu koje znači eliminaciju.

To u praksi znači da ni neodlučeni rezultat utakmice u Ukrajini ne znači ništa osim ako Wales i R. Irska u Skupini D ne odigraju nedlučeno s manje golova nego što završi utakmica u Kijevu. U tom slučaju Hrvatska bi u poretku drugoplasiranih bila bolja od Walesa zbog gol-razlike.

Postoje još dvije varijante (Srbija bi kod kuće morala izgubiti od Gruzije s 2 ili više golova, Grčka bi kod kuće trebala igrati neodlučeno s Gibraltarom...) u kojima remi donosi play-off, koje spadaju sferu fantastike isto kao mogućnost da Kosovo večeras pobjedi na Islandu.

Ne treba se previše zanositi, Hrvatska večeras mora pobijediti da bi osigurala play-off.

Novi izbornik Zlatko Dalić najavio je rošade u momčadi, pretpostavka je da namjerava promijeniti vezni red i ubrzati prespori protok lopte.

Utakmica potiv Finske pokazala je po tko zna koji put da Ivan Rakitić i Luka Modrić ne mogu igrati zajedno na pozicijama play-makera, ni jedna momčad u modernom nogometu ne može trpjeti dvojicu igrača koji igraju samo u zadnjoj liniji i ne stvaraju višak u završnici.

Modrić je u zadnjim utakmicama uvjerljivo najbolji igrač, Rakitić je u ovim kvalifikacijama redovito bio među najslabijim igračima i da ne dolazi u Hrvatsku s hipotekom igrača Barcelone davno bi sjeo na klupu.

Druge personalne promjene u momčadi ništa bitno ne bi promijenile u dinamici i kvaliteti igre, najvažnija promjena mora se dogoditi u pristupu.

Jasno da se psihofizički stabilna hrvatska reprezentacija nikada ne bi onako povukla u utakmici protiv momčadi finske kvalitete.

Ne bude li primjerene agresivnosti i samodopadnosti, hrvatska reprezentacija nema šanse u Kijevu.

  Raspored 10. kola (20.45): Ukrajina - Hrvatska, Island - Kosovo, Finska - Turska
 
  Poredak drugoplasiranih reprezentacija:

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.