U-21: Hrvatska reprezentacija večeras počinje kvalifikacije za EP u Italiji i San Marinu

Četvrtak, 31. kolovoza 2017. 11:10 Napisao/la  SC

U proteklom kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska igrala sa Španjolskom za koju su na Rujevici (2:3) pogotke postignuli Asensio i Deulofeu (2),  danas igrači Real Madrida i Barcelone

Nenad Gračan i Daniel Šarić, izbornik i njegov pomoćnik
Nenad Gračan i Daniel Šarić, izbornik i njegov pomoćnik Foto: HNS


Mlada hrvatska reprezentacija danas počinje kvalifikacije za EP 2019. koje će se održati u Italiji i San Marinu.

Prvi protivnik momčadi Nenada Gračana je Moldave, utakmica se igra od 19 sati na stadionu Zimbrua.

- Moldova igra izravno, traži agresivnost. Nezgodni su u prekidima jer su visoki i snažni, ali budemo li se postavili kako treba moramo tražiti pobjedu, kaže  Gračan.
 
 U kvalifikacijskoj Skupini 1, koju čine nositelj Češka, Hrvatska, Moldava,  Grčka, Bjelorusija i San Marino, dvije su utakmice odigrane.  Moldova je pobijedila San Marino (2:0),  Bjelorusija je također pobijedila San Marino  (1:0).

Hrvatska će ove godine odigrati još četiri utakmice: 5. i 9. listopada kod kuće s Bjelorusijom i Češkom, 8. studenoga kod kuće sa San Marinom te 13. studenoga na gostovanju kod Grčke.

- Na papiru sve to izgleda jednostavnije nego što je bilo u prošlom ciklusu, no ne treba se zavaravati. Češka je nositelj, Grčka je sigurno neugodna, a i Moldova i Bjelorusija mogu iznenaditi. Ipak, imamo ambiciju i motiv, a naša je generacija dobra - bila je u mlađim kategorijama već i na Europskom i na Svjetskom prvenstvu. Želimo se nametnuti te pretvoriti igračku kvalitetu i njihov talent u uspješne rezultate, smatra Gračan.

U proteklom kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska nije imala baš sreće sa ždrijebom budući da je igrala sa Španjolskom za koju su na Rujevici (2:3) pogotke postignuli Asensio i Deulofeu (2),  danas igrači Real Madrida i Barcelone.

Na EP  plasirat će se devet pobjednika kvalifikacijskih skupina.  Četiri najbolje drugoplasirane momčadi ući će u doigravanje za dvojicu preostalih sudionika.

Gračan ne može računati na ozlijeđene Benkovića i Fiolića, Vlašić je u Liverpoolu gdje obavlja zadnje formalnosti pred potpis ugovora s Evertonom, naknadno je priključen Pongračić iz RB Salzburga.

Nakon utakmice protiv Moldave slijedi gostovanje kod Austrije u Gleisdorfu, prijateljska utakmica igra se 4. rujna od 18 sati.

Na popisu su: Josip Posavec (Palermo), Fran Karačić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo),  Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Marin Pongarčić (RB Salzburg), Andrija Balić (Udinese), Ante Ćorić (Dinamo), Alen Halilović (Las Palmas),  Karlo Letica (Hajduk), Petar Bočkaj (Osijek), Lovro Majer (Lokomotiva), Nikola Katić (Slaven Belupo), Nikola Moro (Dinamo), Josip Brekalo (Stuttgart), Toma Bašić (Hajduk), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Marin Jakoliš (Admira Wacker) i Petar Bosančić (Hajduk).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.