U-21: Hrvatska remizirala sa Švedskom i ostala na čelu kvalifikacijske skupine

Četvrtak, 01. rujna 2016. 20:03 Napisao/la  SC

Kvalifikacije za U-21 EP: Hrvatska - Švedska 1:1. Perica izjednačio u 77. minuti


Hrvatska u-21 reprezentacija remizirala (1:1) je sa Švedskom u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na EP u Poljskoj 2017. godine.

Hrvatska je ostala na vrhu šeste kvaliifkacijske skupine sa dva boda više u odnosu na Švedsku i tri boda više u odnosu na Španjolsku. Obje reprezentacije imaju jednu utakmicu manje od Hrvatske, koja 6. rujna gostuje u Gruziji. Dan ranije igraju Švedska i Španjolska.

{jb_blackbox-right}Ništa nije izgubljeno...
- Teška i zahtjevna utakmica, Švedska se pokazala kao kvalitetna momčad. Dobro smo počeli dvoboj, igralo jako dobro u prvih 25 minuta, a onda neobjašnjivo pali. Šveđani su tu pronašli svoju igru, zabili nam gol, imali još svojih prigoda. Mi smo se onda digunuli, izjednačili, tako da mislim da je ovaj remi realan. Malo nas je poremetila ozljeda Fiolića na zagrijavanju, s njim smo pripremali utakmicu, ali je Krovinović vrlo dobro odgovorio svim zahtjevima. Šteta, ali ništa nije izgubljeno. Sada moramo pobijediti u Gruziji, pa ćemo nam onda prije utakmice sa Švedskom sve biti jasno. I znat ćemo kako se tamo moramo postaviti. Ovo je najjača skupina, tu su Španjolci i Šveđani, no mi i dalje vjerujemo u EURO. Gruzija je vrlo borbena, svima neugodna ekipa na svom terenu. Nisu imali sreće, protiv Švedske su primili gol u 95. minuti, a bili su bliže pobjedi. Nećemo ih podcijeniti, ali idemo na pobjedu, rekao je izbornik Nenad Gračan.{/jb_blackbox-right}

U prvom dijelu Hrvatska je bila neštp bolja iako su Šveđani imali svojih šansi, posebice u 31. minuti kada je pogriješio Ćaleta-Car.

U 57. minuti Šveđani su poveli preko Cibickog nakon brzog kontranapada, a dvije minute kasnije Hallberg je zatresao gredu.

U 69. minuti Šveđani su propustili još jednu priliku nakon što je pogriješio Bartolec.

U 77. minuti Rog je prvo pogodio gredu, da bi Perica odmah nakon toga izašao pred Erlandssona i izjednačio - 1:1.

HRVATSKA: Livaković, Bartolec, Benković, Ćaleta-Car, Milić, Rog, Pavičić, Vlašić, Ćorić (od 60. Tudor), Krovinović, Marić (od 64. Perica).

ŠVEDSKA: Erlandsson, Wahlqvist, Une Larsson (od 74. Brorsson), Dagerstal, Konate, Moberg-Karlsson (od 62. Gustafsson), Hallberg, Olsson, Tanković (od 81. Lundqvist), Cibicki, Strandberg.

Kvalifikacije za U-21 EP: Hrvatska - Švedska 1:1 (Perica 77/Cibicki 57)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.