U-21 EP: Hrvatska protiv Moldavije, Bjelorusije, Češke, San Marina i Grčke

Četvrtak, 26. siječnja 2017. 17:52 Napisao/la  SC

S obzirom na prethodno iskustvo, kada smo bili u skupini sa Španjolskom i Švedskom, mislim da sada imamo više razloga za zadovoljstvo, kaže izbornik Gračan

Hrvatska reprezentacija do 21 godine saznala je protivnike na putu do Europskog prvenstva koje će 2019. godine biti održano u Italiji i San Marinu...

U Nyonu je održan ždrijeb kvalifikacija za U-21 EP  2019. godine, koji se održava  u Italiji i San Marinu.

 Izabranici Nenada Gračana saznali su protivnike u kvalifikacijama, igraju protiv Moldavije, Bjelorusije, Češke, San Marina i Grčke.

 - S obzirom na prethodno iskustvo, kada smo bili u skupini sa Španjolskom i Švedskom, mislim da sada imamo više razloga za zadovoljstvo, da je skupina nešto bolja iz naše perspektive. Naravno, nećemo nikoga podcijeniti, ali imamo pravo biti optimisti. Dobrim rezultatima u prethodna dva ciklusa uspjeli smo se pomaknuti u drugu jakosnu skupinu što nam je ipak poboljšalo situaciju. Naravno, pred nama je stvaranje nove momčadi, kao što je slučaj i kod naših protivnika, pa će teren dati najbolji odgovor na pitanje kakav je odnos snaga u ovoj skupini, rekao je Nenad Gračan.

Devet pobjednika skupina direktno će se plasirati na završnicu, a dodatne kvalifikacije igrat će četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

Među 53 momčadi u kvalifikacijama prvi puta igraju Kosovo i Gibraltar. Italija se izravno plasirala u završnicu.

Raspored kvalifikacijskih utakmica
31. kolovoza 2017.: Moldavija - Hrvatska
5. listopada 2017.: Hrvatska - Bjelorusija
9. listopada 2017.: Hrvatska - Češka
8. studenoga 2017.: Hrvatska - San Marino
13. studenoga 2017.: Grčka - Hrvatska
23. ožujka 2018.: Češka - Hrvatska
27. ožujka 2018.: Hrvatska - Moldavija
10. rujna 2018.: Bjelorusija - Hrvatska
12. listopada 2018.: Hrvatska - Grčka
16. listopada 2018.: San Marino - Hrvatska

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.