U-19 EP: Hrvatska ispala nakon poraza od Francuske, Milin ponosan na igrače

Subota, 16. srpnja 2016. 00:23 Napisao/la  SC

Utakmica 2. kola: Hrvatska - Francuska 0:2 

Hrvatska U-19 porazom od Francuske (0:2) ispala je iz natjecanja i ostala bez plasmana na SP u Južnoj Koreji 2017. godine. Nakon Nizozemske i Francuzi su bili bolji od generacije od koje se više očekivalo:

- S obzirom na rezultat naravno da nismo zadovoljni, ali odigrali smo bolju utakmicu nego protiv Nizozemske. Nažalost, dekoncentracija nas je koštala primljenih pogodaka. Stvarali smo šanse, bili smo okomiti i na visini zadatka, i uz čestitke Francuskoj na pobjedi, čestitam i svojoj momčadi na pokazanom karakteru i želji. Ponosan sam na ovu momčad, tu ima i godinu dana mlađih igrača koji će ostati u reprezentaciji i pred nama je svijetla budućnost hrvatskog nogometa. Očekivali smo visoki francuski presing, no zbog naše su igre morali odustajati od njega, a sve im je postalo lakše kada su zabili. Tada su se povukli i tražili protunapad. Brekalo se stigao priključiti tek uoči početka turnira i nedostajao nam je na pripremama, a već i njegova cijena govori koliko je kvalitetan. Martinović je bio osam mjeseci bez treninga, a imali smo u napadu druge igrače koji se godinama golovima i zalaganjem bore za svoje mjesto. On je jako dobar igrač i dogodine bi mogao dobiti šansu u reprezentaciji U-21. Bili smo i bez Benkovića, bez kojega se mijenja cijela struktura momčadi. Ovi hrvatski momci na Europskom prvenstvu jako su kvalitetni igrači i dali su najviše od sebe, sve što su mogli u ovom trenutku, rekao je izbornik Ferdo Milin.

HRVATSKA: Letica, Hudećek, Erlić, Soldo, Plantak, Brekalo, Knežević (od 56' Balić), Lovren (od 70' Moro), Božić (od 56' Brodić), Ivanušec, Čabraja

FRANCUSKA: Bernardoni, Onguene, Diop, Augustin (od 74' Thuram), Tousart, Mbappe (od 89' Aye), Blas, Michelin, Harit (od 70' Fuchs), Maouassa, Poha

Utakmica 2. kola: Hrvatska - Francuska 0:2 (Augustin 37, Mbappe 69)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.