U-17 EP: Hrvatska ispala u četvrtfinalu, Belgija prošla nakon jedanaesteraca

Petak, 15. svibnja 2015. 18:14 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Hrvatska - Belgija, 3:5 nakon izvođenja jedanaestaraca


U-17 Europsko prvenstvo, četvrtfinale

HRVATSKA - BELGIJA 1:1 (1:0, 3:5 -11m)

Burgas, Bugarska. Sudac: M. Avram (Rumunjska)

Strijelci: 1:0 Majić (34'), 1:1 Azzaoui (53')

HRVATSKA: Šemper, Hudećek, Sosa, Kalaica, Soldo, Brekalo, Đurasek (od 80+3' Halilović), Majić (od 65' Babić), Moro, Lovren, Gjira (od 70' Zenko).

BELGIJA: Teunckens, Delorge (od 70' Caignau), Faes, Janssens, Seigers, Thuys, Azzaoui, Ademoglu, Daneels, Rigo (od 77' Verreth), Van Vaerenbergh.

Hrvatska je zaustavljena u četvrtfinalu europske smotre u Bugarskoj, Belgija se plasirala u polufinale nakon boljega izvođenja jedanaestraca.

Utakmica je završila 1:1. Hrvatska je povela u 34. minuti, kada je Lovren pucao sa 16 metara, a Majić izvrsnim potezom petom skrenuo loptu u mrežu.

U 53. minuti Azzaoui je iskoristio rijetku pogrešku hrvatske obrane, izašao sam ispred Šempera i pogodio za 1:1.

Belgija je realizirala svih svojih pet pokušaja. Nakon promašaja Mora u prvoj seriji, za Hrvatsku su pogađali Brekalo, Lovren i Sosa.

Hrvatska će 19. svibnja igrati utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo u Čileu s poraženim iz utakmice Francuske i Italije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.