KRITIKE

Predugo se čekalo sa zamjenama

Nedjelja, 26. lipnja 2016. 11:38 Napisao/la  SC

I Prosinečki i Blažević izborniku zamjeraju prekasni ulazak Pjace

Dan poslije ispadanja sa Europskog prvenstva u Francuskoj kritike stižu sa svih strana. Izbornik Čačić na udaru je ponajprije zbog sastava, odnosno zakašnjele reakcije sa zamjenama.

Robert Prosinečki, sovajač svjetske bronce tvrdi da mu je silno žao igrača koji su u Francuskoj imali posljednju šansu za opipljiv rezultat.

- Žao mi je ove generacije igrača. Mogu biti ponosni na ono što su pokazali u Francuskoj, igrali su odličan nogomet, pobrali simpatije neutralnih navijača, no na kraju će velike i ključne utakmice gledati na televiziji, umjesto da sami ispisuju povijest. Zaslužili su više ovdje, baš kao i prije osam godina na Euru u Austriji, no izgleda da im nije suđeno. Ključni igrači ulaze u tridesete godine, rekao je Prosinečki dodavši kako je izostala pravodobna reakcija izbornika Čačića.

- Čačić je predugo čekao sa zamjenama, mogao je ranije posegnuti za džokerima s klupe i dobiti novu energiju, promijeniti koncepciju, tražiti način da dobije utakmicu prije izvođenja jedanaesteraca. Marka Pjacu definitivno je prekasno bacio u vatru, a čim je ušao sijao je strah, mišljenja je Žuti.

Kritike na račun izbornika nije štedio ni Ćiro Blažević.

- Ovo što sam sada doživio, nisam nikada. Ovo je strašno. Ne znam je li Čačić doživio nešto slično, ali znam da je napravio fatalnu grešku. Ne mogu vjerovati da Pjaca nije igrao. Pa Pjaca je, moj Čačiću, Bog, a ti ga držiš na klupi, zagrijavaš. Kako neću plakati, u svoj ovoj tuzi u kojoj u Hrvatskoj živimo, naši igrači su svjetlo, oni su nam bili nada. Sve je ugašeno, nepravedno! Zato ne mogu vjerovati da Pjaca nije igrao, da nije ušao puno ranije u igru. Gledam utakmicu i stalno vičem "Ante, uvedi Pjacu, uvedi Pjacu. Pa daj poslušaj ovu staru budalu." Ali, ne. I onda se dogodi užas, kroz suze je zaključio Blažević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.