Pripremna utakmica: Hrvatska reprezentacija odigrala neodlučeno u Budimpešti

Subota, 26. ožujka 2016. 20:18 Napisao/la  SC

Pripremna utakmica: Mađarska - Hrvatska 1:1. Svakome je pripalo po jedno poluvrijeme. Hrvatska je bila nešto bolja u prvom poluvremenu, Mađari u nastavku

Priprema međunarodna utakmica

HRVATSKA - MAĐARSKA   1:1

Stadion: Grupama Arena (Budimpešta). Gledatelja: 20 000

Sudac: Radek Prihoda (CZE)

Strijelci: 1:0 Mandžukić (29), 1:1 Dzsudzsak (79)

Žuti kartoni: Vida (49), Čorluka (45+2), Perišić (63), Gera (76), Adam Szalai (80)

MAĐARSKA: Dibusz( od 46. Bogdan), Lang, Korhut, Fiola, Dzsudzsak (od 81.Stieber), Nagy (od 46. Elek), Gera, Nemeth (od 46. Nikolic), Kleinheisler(od 80. Bode), Priskin(od 46. Szalai), Guzmics

HRVATSKA: Kalinić, Vrsaljko, Perišić, Čoruka, Kovačić (od 75. Srna), Modrić, Schildenfeld, Brozović, Antolić, Mandžukić, Vida

Hrvatska je u drugoj pripremnoj utakmici remizirala s Mađarskom. Hrvatska je susret započela u ponešto izmjenjenom sastavu u odnosu na utakmicu protiv Izraela pa su tako svoje mjesto u prvih 11 pronašli L. Kalinić, Antolić, Vrsaljko i Kovačić.

Nakon susreta s Izraelom otpali su Kalinić i Badelj zbog bolesti, dok su Srna i Subašić ostali na klupi ostali na klupi. Od prije su ozlijeđeni Pjaca i Rakitić.

Uslijed brojnih izostanaka Čačić se odlučio zaigrati u sustavu 4-1-4-1 s jedinim isurenim napadačem, Marijom Mandžukićem.

Sve do pogotkla u 30. minuti gotovo da i nije bilo pravih prilika, tek možemo izdvojiti pokušaj Čorluke nakon ubacivanja iz kuta u 18. minuti i te dalekometni udarac Brozovića i Antolića.

Onda je u 30. minuti Perišić prizemnom loptom na drugoj vratnici proigrao Mandžukića, koji rutinski zabija za vodstvo Hrvatske - 0:1.

Do kraja prvog poluvremena još je svoj udarca iskuša Dzsudzsak no lopta je otišla visoko iznad gola.

U drugo poluvrijeme Mađari su ušli odlučnije i bili su sve opasniji. Već u 47. minuti pokušao je Dzsudzsak, no Kalinić je dobro obranio.

Potom je uslijedio razdoblje bez prave prilike sve do 79. minute, kada Kleinheisler lijepo pogađa iz slobodnog udarca te tako poravnava rezultat.

U 90. minuti lijepo je još pokušao Modrić s 18. metara, no dobro je reagirao Bogdan.

Svakome je pripalo po jedno poluvrijeme. Hrvatska je bila nešto bolja u prvom poluvremenu, Mađari u nastavku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.