PRIPREME ZA EURO

Čačić se nada da će Hrvatska iznenaditi

Petak, 20. svibnja 2016. 14:26 Napisao/la  SC

Svi bismo bili nesretni da ne prođemo skupinu, a ja bih bio najnesretniji, kaže Čačić


U petak počinju pripreme za nastup na EURO-u, nogometni reprezentativci počinju se okupljati u hotelu As.

- Primarno je osvježiti momčad od naporne sezone, uravnotežiti opterećenja u skladu s opterećenjima igrača tijekom sezone te kroz pripremne utakmice posložiti momčad u tehničko-taktičkom smislu, na način na koji će funkcionirati na EP-u. Priželjkujem da nam što veći broj igrača dođe zdrav, da oni koji još igraju naprave dobre rezultate i održi im dobro raspoloženje, da napravimo ono što smo zacrtali kroz pripreme te tako dobro zakoračimo u natjecanje u skupini. Mislim da nam nije hendikep što će nekolicina igrači doći naknadno, svi imaju takve situacije, a mi zato i jesmo Hrvatska - imamo igrače koji igraju na visokoj razini, čak i da po četvrti puta zaredom mogu osvojiti Ligu prvaka, rekao je zbornik Ante Čačić, koji je ovako prokomentirao očekivanja i atmosferu:
 
- Čitav život imam visoko podignutu letvicu, uvijek sam bio pod nekakvim naponom i prilagodio sam se. Posebna je čast biti hrvatskim izbornikom, mnogi to ne dožive i to me izrazito motivira. Siguran sam da neće biti remećenja atmosfere. Protiv Moldove imamo 18 igrača na raspolaganju i velika će većina igrati. Vidjet ćemo tko može uskočiti umjesto standardnih, kaže Čačić koji očekuje prolaz u drugi krug natjecanja:

- Svi bismo bili nesretni da ne prođemo skupinu, a ja bih bio najnesretniji. Tko voli svoju reprezentaciju i domovinu, hrvatska je reprezentacija više od samog nogometa, njemu bi to teško palo. No, u nogometu se treba poklopiti mnogo čimbenika za pravi rezultat. Želim da budemo svoji, a onda uz puno poštovanje suparnicima vjerujem da možemo do drugog kruga i tada je sve otvoreno. Mislim da su svi izbornici pozvali najbolje igrače, one u najboljoj formi i one koji mogu dati najbolje odgovore. Favoriti su Njemačka kao prvak svijeta, Španjolska kao prvak Europe, zatim domaćin Francuska, moramo spomenuti Belgiju, ne smijemo zaboraviti Italiju, kao i uvijek netko će  iznenaditi. Priželjkujemo da to bude Hrvatska, ali moramo ići utakmicu po utakmicu, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.