Prijateljske utakmice: Hrvatska i Estonija igraju devetu utakmicu, Francuska i Španjolska u središtu pozornosti

Utorak, 28. ožujka 2017. 11:22 Napisao/la  SC

Utakmica između Nizozemske i Italije zanimljiva je s aspekta domaćina, koji prolazi kroz veliku krizu identiteta


Hrvatska nogometna reprezentacija od 18 sati na stadionu A. Le Coq Arena igra prijateljsku utakmicu protiv  Estonije.

Stadion kapaciteta 10.000 gledatelja neće biti isupnjen do posljednjega mjesta, djelomično zbog toga što u Tallinn nisu doputovale najveće zvijezde hrvatskog nogometa.

Izbornik Ante Čačić oslobodio je obveze Danijela Subašića, Luku Modrića, Ivana Rakitića, Marija Mandžukića, Nikolu Kalinića i Marcela Brozovića.

Čačić  je najavio da će svi igrači u Tallinnu dobiti priliku, izbornik na raspolaganju ima 16 igrača.

Budući da zbog ozljeda nema Vedrana Ćorluke, Dejana Lovrena i Šime Vrsaljka može se reći da će večeras igrati pričuvna reprezentacija u kojoj nije bilo mjesta za igrače s pretpozivima (Andrijašević, Pašalić, Leovac).

Hrvatska i Estonija igrale su osam puta,  šest utakmica odigrano je u kvalifikacijskim ciklusima za europske smotre 1996., 2004. i 2008. godine.

U tih šest susreta Hrvatska ima pet pobjeda i jedan neriješeni rezultat, a upravo je u Tallinnu odigrala i svoju prvu natjecateljsku utakmicu poslije osamostaljenja.

U rujnu 1994. godine Davor Šuker postigao je oba pogotka za povijesnih 2:0.

Posljednja utakmica u Tallinu bila je također prijateljska, u svibnju 2010. u Tallinnu je završilo 0:0.

Osim utakmice Estonija - Hrvatska večeras se igra nekoliko vrlo zanimljivih prijateljskih utakmica. Dvije su posebno zanimljive.

U središtu pozornosti je utakmica između Francuske i Španjolske, dvije ponajbolje europske reprezentacije sigurno neće igrati opušteno.

Utakmica između Nizozemske i Italije zanimljiva je s aspekta domaćina, koji prolazi kroz veliku krizu identiteta.

Nizozemska je svjetska velesila, koja u zadnja dva kvalifikacijska ciklusa igra neprepoznatljivo loše zbog čega je prije nekoliko dana smijenjen izbornik Danny Blind.

Utakmica protiv Italije pokazat će koliko je bivši izbornik izravni krivac što Nizozemska nije igrala u završnici EP 2016 i što ima male šanse igrati u završnici SP-a 2018.

Prijateljske utakmice, srijeda:
18: Albanija - BiH, Estonija - Hrvatska, Gruzija - Latvija, Rusija - Belgija
20:  Makedonija - Bjelorusija, Luksemburg - Farski Otoci,
20.45:  Austrija - Finska, Nizozemska - Italija, Portugal - Švedska, Rep. Irska - Island
 21: Francuska - Španjolska

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.