Prijelazni rok: Petorica reprezentativaca promjenila klubove, trojica otišla u Serie A

Nedjelja, 30. kolovoza 2015. 13:08 Napisao/la  SC

Na popisu izbornika Kovača nalazi se dvadeset i pet imena od kojih su petorica ovog ljeta promjenila klub 

Hrvatska nogometna reprezentacija uskoro će se ponovno okupiti u sklopu nastavka kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine održati u Francuskoj. Trećeg dana rujna izabranike Nike Kovača očekuje dvoboj protiv Azerbajdžana u Bakuu, a tri dana kasnije Vatreni će već biti na drugom kraju Europe, u Oslu gdje će igrati s Norveškom.

Transferi Hrvatskih reprezentativaca
Leovac: Rijeka - PAOK

Kovačić: Inter - Real Madrid
Mandžukić: Atletico - Juventus
Perišić: Wolfsburg - Inter
Kalinić: Dnipro - Fiorentina

Na popisu izbornika Kovača nalazi se dvadeset i pet imena, od kojih su petorica ovog ljeta promjenila klub u kojem igraju. Riječ je o jednom braniču i veznjaku te tri napadača. Marin Leovac je Rujevicu zamijenio stadionom grčkog PAOK-a, gdje igra pod paskom bivšeg Hajdukovog trenera Igora Tudora.

Mnogo više zanimljivosti i medijske prašine podignuli su transferi ostalih hrvatskih reprezentativaca. Među njima je i onaj Ivana Perišića, realiziran u posljednjim danima prijelaznog roka. Wolfsburg i Inter su se konačno dogovorili pa se Perišić ppriključio još jednom reprezentativcu na San Siru, Marcelu Brozoviću.

Ovog se ljeta dogodio i rekordan transfer za jednog hrvatskog nogometaša. Mateo Kovačić je iz Intera prešao u madridski Real za 35 milijuna eura i tamo se pridružio Luki Modriću. Kovačić je u predstavi protiv Betisa (5:0) pokazao da će biti od koristi u momčadi Rafe Beniteza. Uz Kovačića, još je ranije sredinu promjenio Mario Mandžukić, koji je s Juventusom prošao i cijele pripreme.

Peti hrvatski reprezentativac koji je promjenio klub, a treći koji se ovog ljeta skrasio u Serie A jest Nikola Kalinić. On je iz redova finalista Europske lige, ukrajinskog Dnipra prešao u Fiorentinu gdje još od ranije igraju Milan Badelj, Ante Rebić i Ricardo Bagadur.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.