Niko Kovač pred Italiju: Pripremamo se kao za trening, ali imamo protivnika s druge strane i igramo za bodove

Srijeda, 03. lipnja 2015. 22:42 Napisao/la  SC

Bilo bi, naravno, ljepše da imamo podršku navijača kao što su oni imali u Italiji, ali prilagodit ćemo se, kaže izbornik Niko Kovač


Hrvatska nogometna reprezentacija održala je u srijedu prvi trening uoči utakmica s Gibraltarom i Italijom, pod vodstvom izbornika Nike Kovača na stadionu u Makismiru vježbao je 21 igrač. Srna, Vida, Halilović, Pranjić, Schildenfeld i Rakitić dolaze kasnije zbog klupskih obveza, prije njih stižu Ćorluka, Olić i Perišić.

Zbog ozljeda nema Luke Modrića i Dejana Lovrena, a Ćorluka ne može nastupiti protiv Italije zbog isključenja u susretu s Norvežanima.

- Svi ostali su dobro, Olićevo stanje ide na bolje, a volio bih da svi ostanu zdravi protiv Gibraltara kako bismo u punoj spremi išli u Split. Osim toga, naši mlađi igrači sve su zreliji, imaju podršku starijih i mogu od njih učiti. Ne slažem se da je Mandžukić u lošoj formi, očekujem da će biti onakav kakvog ga želimo. Vidjet ćemo tko je u kakvoj formi i onda ćemo odlučiti o sastavu, ističe izbornik Kovač.

Utakmica protiv Italije igra se pred praznim splitskim tribinama:

- Ne znam je li itko od nas već igrao u takvoj situaciji. Pripremamo se kao za trening, ali imamo protivnika s druge strane i igramo za bodove. To je specifična situacija, no također vrijedi isto i za Talijane i za nas. Bilo bi, naravno, ljepše da imamo podršku navijača kao što su oni imali u Italiji, ali prilagodit ćemo se. Nećemo previše pričati o tome, nego ćemo se pripremiti. Ni termin nije najbolji, ali što je - tu je. Nama je isto kao i Talijanima, a svjesni smo da nam utakmica može mnogo toga donijeti, a ne možemo mnogo toga izgubiti. U dobroj smo situaciji, nama je pozitivan rezultat i neriješeno. Nećemo srljati, nećemo gubiti glavu, ali pokušat ćemo dobiti kao i svaki puta do sada, Kovač.

Prije Italije igra se protiv Gibraltara u nedjelju u Varaždinu:

- Protiv Gibraltara ćemo pokušati primijeniti ono što ćemo trenirati. Imat ćemo posjed lopte i pokušati probiti blok. To je uvijek teško, ne samo za Hrvatsku, i tražit ćemo brzi pogodak, rastrčanost, opuštenost, da igrači pokažu sve što su pokazivali kroz sezonu, najavio je Kovač.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.