Nenad Gračan okupio U-21 reprezentaciju, Alen Halilović nije došao

Ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. 23:33 Napisao/la  SC

Dosad s njim nije bilo nikakvih problema, redovito je igrao, ponašao se perfektno, bilo je baš sve u redu, rekao je Nenad Gračan

Nenad Gračan okupio je U-21 reprezentaciju uoči kvalifikacijske utakmice proiv Švedske, koja se igra u četvrtak, 1. rujna, u Koprivnici.

Na prvoj prozivci nije se pojavio Alen Halilović, što je odmah izazvalo različite interpretacije. Evo službene:

- Iz Alenovog kluba HSV-a stigla su dva dopisa, jedan od samoga Halilovića, a jedan od Jurgena Ahlerta, team-managera, u kojima mole za razumijevanje te pojašnjavaju kako Haliloviću treba vremena za prilagodbu u novu sredinu te su ga stoga željeli zadržati u Njemačkoj. Navedene argumente smo prihvatili, a Halilović će u narednim okupljanjima biti u sastavu, kaže tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak.

Objašnjenje zvuči dosta nategnuto ako se zna da je Halilović zadnji otpao s popisa Ante Čačića za EURO. Mnogi stručnjaci smatrali su da je morao biti u Francuskoj.

- Žao nam je da nema Halilovića, s njim nisam imao nikakve kontakte ovih dana. Znam da je bio u kontaktu s tehničkim direktorom Jozakom, te da su postojale naznake da možda neće biti ovdje. Ne bih htio prejudicirati, ne znam radi li se o njegovoj ljutnji ili možda o ozljedi. Glupo mi je samo ovako nagađati. Dosad s njim nije bilo nikakvih problema, redovito je igrao, ponašao se perfektno, bilo je baš sve u redu, rekao je Nenad Gračan.

Odazvali su se svi ostali: Dominik Livaković (Dinamo), Karlo Bartolec (Nordsjaelland), Antonio Milić (Oostende), Dino Perić (Lokomotiva), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Filip Benković (Dinamo), Josip Brekalo (Wolfsburg), Stipe Perica (Udinese), Domagoj Pavičić (Dinamo), Ivan Fiolić (Lokomotiva), Josip Posavec (Palermo), Petar Bočkaj (Lokomotiva), Luka Capan (Lokomotiva), Filip Krovinović (Rio Ave), Mirko Marić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk), Fran Tudor (Hajduk) i Ivan Brkić (Istra 1961).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.