NENAD GRAČAN

Nikola Vlašić zasad ostaje u U21

Ponedjeljak, 02. listopada 2017. 12:43 Napisao/la  SC

Mali vatreni igraju sa Češkom i Bjelorusijom

Izbornik U21 Nenad Gračan
Izbornik U21 Nenad Gračan Foto: HNS

Hrvatska nogometna U21 reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Euro 2019. Mali vatreni 5. istopada dočekuju Bjelorusiju, a četiri dana kasnije igraju protiv Češke. Oba susreta igraju se u Varaždinu.

- Bjelorusi izgledaju kao autsajder, dok je Češka nositelj skupine. Čini mi se da Bjelorusija nije agresivna kao Moldavija, ali s puno igrača dolaze u završnicu. Naša želja je pobjeda u prvoj utakmici, pa da onda u miru dočekamo Češku, počeo je izbornik hrvatske U21 reprezentacije Nenad Gračan.

Prema izbornikovim riječima Češka je puno opasniji protivnik od Bjelorusije.

- Češka je uvijek u završnicama europskih prvenstava, no o njima ćemo kasnije. Imali smo nedaće s nekim igračima, neki su načeti, pa ćemo tek kroz par dana donijeti odluku tko će igrati. Vjerujem da imamo dobar kadar i da će sve biti kako treba. Drago mi je što igramo u Varaždinu, tamo ćemo imati veliku podršku, a to je i mojim igračima jako bitno. Otpao je Fiolić, ne znam još kakvo je stanje s Halilovićem, otpao je i Bočkaj. Zvali smo Lorenca Šimića, on je novo ime u odnosu na zadnje utakmice. Imamo manjih problema na bočnim stranama, ovi koji su s nama ovdje ne igraju u svojim klubovima te pozicije, dodao je Gračan.

Što se tiče Nikole Vlašića iz Evertona on ostaje na Gračanovom popisu.

- Vlašić za sada ostaje s nama, razgovarali smo. Dobro igra, odlično se snašao u Evertonu, to je veliki dobitak za sve nas. Vjerujem da će nam biti na raspolaganju. Znamo koji su prioriteti reprezentacije, A vrsta uvijek ima prednost. U kontaktu sam s izbornikom Čačićem, pričamo i razgovaramo, vidjet ćemo sljedećih dana kako će to završiti, zaključio je Gračan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.