MAĐARSKA - HRVATSKA (18) Ante Čačić ima samo jednog napadača dok uigrava momčad bez lijevog braniča

Subota, 26. ožujka 2016. 14:58 Napisao/la  SC

Nakon osječkih 2:0 protiv Izraela izbornik Ante Čačić i njegovi odabranici nisu bili pošteđeni kritika. Unatoč pobjedi, 3-5-2 sustav nije naišao na odobravanja stručnjaka i javnosti


U ciklusu priprema za Europsko prvenstvo hrvatska nogometna reprezentacija danas (18) igra protiv Mađarske na novoizgrađenom stadionu Groupama Arena u Budimpešti.

Hrvatska i Mađarska odigrale su do sada dvije službene utakmice u povijesti i to prije 10 godina u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Hrvatska je bila uspješnija u Zagrebu s 3:0, dok je u Budimpešti završilo bez pogodaka. Što se prijateljskih utakmica tiče Hrvatska je također uspješnija, ostvarila je dvije pobjede i jedan remi.

Nakon osječkih 2:0 protiv Izraela izbornik Ante Čačić i njegovi odabranici nisu bili pošteđeni kritika. Unatoč pobjedi, 3-5-2 sustav nije naišao na odobravanja stručnjaka i javnosti. Najviše se Čačiću predbacuje što umjesto Pjace, Rakitića, Kalinića i Badelja nije pozvao još nekolicinu novih igrača koji bi omogućili doziranje minutaže najbitnijim igračima.

Hrvatska je za današnju utakmicu ostala na samo četiri zdrava klasična vezna igrača (Kovačić, Brozović, Modrić, Antolić), Realov dvojac Modrić - Kovačić morat će puno toga iznijeti na svojim leđima.

Momčad je u napadu ostala samo na Mariju Mandžukiću, Čačić je mogao pozvati probuđenog Andreja Kramarića, koji se Hoffenheimu vratio u život.

Mađari će s druge strane euforično dočekati Hrvatsku pred odavno raspordanim stadionom. Uspjeli su Mađari izboriti plasman u završnicu velikog natjecanje nakon 30 godina i sigurno je da našim reprezentativcima neće biti lagano u grotlu Grupama Arene.

Reprezentacija je sastavljena pretežno od igrača koji igraju u domaću OTP Bank ligu, ali najveći aduti dolaze iz inozemstva: Szalai (Hannover) i kapetan Dzusudzak (Bursaspor). Protiv Hrvatske neće biti tek ozljeđenog defenzivca Tamasa Kadara.

Igrat će dvije legende koje će se nakon europskog prvenstva oprostiti od nacionalne vrste. Prvi vratar Mađaske, 39-godišnji Gabor Kiraly, prvi nastup za reprezentaciju zabilježio je davne 1998. godine. Drugi je 36-odišnji Zoltan Gera, igrač koji je s 23 pogotka na kontu najbolji strijelac ove selekcije. Izbornik Pal Dardai, ujedno i strateg berlinske Herthe, kao glavni cilj na Europskom prvenstvu ističe prolazak u osminu finala.

Vjerojatni sastavi:
Hrvatska: Subašić, Čorluka, Lovren, Vida, Perišić, Brozović, Antolić, Modrić, Kovačić, Srna, Madžukić
Mađarska: Kiraly, Korhut, Guzmics, Lang, Fiola, Nagy, Elek, Lovrencsic, Kleinheisler, Dzsuzdzsak, Priskin

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.