U-21 KVALIFIKACIJE ZA EP

Hrvatska ostala bez plasmana u završnicu EP-a

Ponedjeljak, 10. listopada 2016. 20:40 Napisao/la  SC

Utakmica 10. kola:  Švedska - Hrvatska 4:2

Kvalifikacije za EURO U-21, Skupina 6. 10. kolo

ŠVEDSKA - HRVATSKA 4:2 (1:1)

Stadion Vångavallen. Gledatelja: 2.484

Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska)

Stirjelci: 0:1 Perica (23), 1:1 Wahlqvist (26), 2:1 Olsson (53), 3:1 Hallberg (58), 4;1 Strandberg (64), 4:2 Benković (67)

Žuti kartoni: Dagerstål, Hallberg, Larsson, Olsson (Švedska), Elez, Mišić (Hrvatska)

Crveni karton: Asoro (Švedska - 88 drugi žuti karton)

ŠVEDSKA: Erlandsson, Wahlqvist, Une Larsoon, Dagerstal, Konate, Tibbling, Hallberg (79 Rakip), Olsson, Tanković, Strandberg, Cibicki (Asoro)

HRVATSKA: Livaković, Mikanović, A. Milić, Benković, Elez, Radošević, Vlašić (60 Brekalo), Pašalić (71 Krovinović), Halilović, J. Mišić, Perica

Hrvatska reprezentacija do 21 godine nije se uspjela plasirati na Europsko prvenstvo u Poljskoj naredne godine, nakon poraza u Trelleborgu protiv Švedske 4:2.

Hrvatskoj mladoj vrsti igrala je na sjeveru Europe samo pobjeda za izravan plasman na kontinentalnu smotru.

U susret posljednjeg kola skupine 6 aktualni europski prvak Švedska ušla je sa bodom prednosti, pa je matematika bila posve jasna.

Iz prikrajka su svoju šansu čekali Španjolci koji su u međusobnom srazu slabiji od Hrvatrske, a u posljednjem kolu dočekali su objektivno slabiju Estoniju.

Utakmicu su odličnom prigodom otvorili domaćini, igrala se šesta minuta kada se Cibicki dočepao lopte nakon kornera, ali njegov udarac s pet metara odsjeo je u bloku i Livaković je pokupio loptu.

U 13. minuti Halilović je ubacio iz slobodnog udarca, Benković je bio najviši u skoku, ali je pogodio stativu, a u narednom napadu Elez je pucao pored gola.

Do vodstva je ipak stigla Hrvatska u 23. minuti, Mario Pašalić podvalio je loptu na sedam metara, a Stipe Perica ugurao je loptu u mrežu za 0:1.

Aktivan rezultat trajao je samo tri minute, a onda je branič Rijeke Josip Elez skrivio kazneni udarac srušivši Carlosa Strandberga, a Wahquist je hladno pogodio rašlje Livakovićeva gola za 1:1.

U 42. minuti Tibbling je ostao potpuno sam na petercu, ali nije dobro zahvatio loptu glavom i pucao je pokraj gola, pa se na poluvrijeme otišlo sa 1:1.

Odmah na početku nastavka u 48. minuti stativa je spasila Hrvatsku, Cibicki je pucao, ali pogodio je okvir gola.

Igrala se 53. minuta kada je Švedska stigla do vodstva, veznjak domaćina Kristoffer Olsson sjurio se prema kaznenom prostoru i opalio s 16-ak metara, Livaković se protegao, ali lopta je ušla njegov u lijevi kut.

Pet minuta kasnije već je bilo 3:1, nizom kratkih dodavanja Švedska se ušuljala u šesnaesterac, Hallberg se zavukao iza leđa Benkoviću i Elezu, te zavukao loptu ispod Livakovića.

U 64. minuti Carlos Strandberg iskoristio je gužvu u šesnaestercu i ugurao loptu u mrežu za potpuni potop Hrvatske - 4:1.

Filip Benković skočio je najviše nakon kornera i glavom zabio za konačnih 4:2 u 67. minuti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.