Kvalifikacije za SP: Hrvatska uoči utakmice u Ukrajini čeka večerašnji rasplet u Skupini F

Nedjelja, 08. listopada 2017. 10:40 Napisao/la  SC

Za sada je jedino sigurno da Hrvatska ne smije izgubiti u Ukrajini ako želi na SP u Rusiju

Hoće li se veseliti u Ukrajini?
Hoće li se veseliti u Ukrajini? Foto: Andro Turina


Uoči zadnjeg kola Hrvatska se nalazi na 8. mjestu najbolje drugoplasiranih reprezentacija u kvalifikacijama za SP u Rusiji.

U predzadnjem kolu Grčka je pobjedom (2:1) nad Ciprom preskočila Hrvatsku, koja se nalazi na zadnjem mjestu koje vodi u doigravanje. Deveta drugoplasirana reprezentacija ispada.

Poredak drugoplasiranih reprezentacija određuje se na temelju rezultata u skupini, odbacuju se rezultati protiv posljednjeplasiranih reprezentaciji u skupini.

U hrvatskom slučaju, odbacuju se rezultati protiv Kosova što nije dobro zbog gol-razlike koja odlučuje u slučaju istog broja bodova.

Naime, Hrvatska trenutačno ima 17 bodova i gol razliku +9 (13:4), dok bez dvije utakmice protiv Kosova ima 11 bodova s mizernom gol-razlikom +2 (6:4).

Za sada je jedino sigurno da Hrvatska ne smije izgubiti u Ukrajini ako želi na SP u Rusiju.

Pobjeda u Ukrajini izvjesno Hrvatskoj donosi plasman u play-off dok će remi dobiti na vrijednosti kada se u nedjelju odigraju utakmice u Skupini F.

U nedjelju Škotska u Skupini F ne smije pobijediti u Sloveniji da bi Hrvatska remijem u Ukrajini ostvarila plasman u play-off.

Ako pak Škotska (17 bodova) odigra neodlučeno ili izgubi, trećeplasirana Slovačka (15 bodova) bi pobjedom protiv Malte kod kuće skočila na drugo mjesto u Skupini F s boljom gol-razlikom od Hrvatske.

Wales (17 bodova) i Irska (16 bodova) u ponedjeljak izravno odlučuju o drugom mjestu u Skupini D.

U poretku drugoplasiranih reprezentacija Wales ima isto bodova (11) kao Hrvatska, istu gol-razliku (+2), ali se zbog postignutog pogotka više nalazi na 7. mjestu.

Hrvatska remijem u Ukrajini može teoretski preskočiti Wales ako se poklope rezultati.

Nakon što se u nedjelju odigra zadnje kolo u Skupini F, situacija će biti jasnija.  

Poredak drugoplasiranih uoči zadnjeg kola:

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.