KVALIFIKACIJE ZA SP

Hrvatska nije pobijedila Finsku na Rujevici

Petak, 06. listopada 2017. 22:40 Napisao  I. V.

Hrvatska - Finska 1:1,  Turska - Island 0:3

Hrvatska nije pobijedila Finsku na Rujevici


Hrvatska reprezentacija na Rujevici je učinila korak dalje od Rusije.

 Finska je pogotkom u 90. minuti osvojila bod i dovela hrvatsku reprezentaciju u nezavidnu poziciju nakon zadnjeg kola u kojemu kockasti igraju u Ukrajini.
 
 Ni pobjeda u Ukrajini više ništa ne znači ako Island pobjedi Kosovo.

Na kraju prvoga dijela hrvatske reprezentativce u svlačionicu su ispratili zvižduci s tribina Rujevice!

 To je najbolja ocjena igre hrvatske momčadi bez dovoljno agresivnosti i protokom lopte sporijim od usporenih snimki.

U 9. minuti Pivarić je probio lijevu stranu, ubacio prizmeno na drugu stranu, Vrsaljko nije pogodio udarcem s 16 metara iskoso. Bila je to jedina osmišljena akcija hrvatske reprezentacije u prvom dijelu.

U 21. minuti Vida je nakon  ubačaja iz kuta glavom loptu poslao pokraj  Hradeckyja,  Schüller je stajao na gol-crti tamo gdje je trebalo. Bila je to najbolja hrvatska prilika u prvom dijelu.

Sve ostalo što se događalo kroz 73 posto posjeda lopte u prvom dijelu nije vrijedno spomena.

Igra hrvatske reprezentacije izgledala je isto kao u zadnjim kvalifikacijskim utakmicama, što znači da je bila daleko ispod nivoa igrača Real Madrida, Barcelone, Juventusa, Intera, Atletica Madrid, Hoffenheima...

Na odmoru Island je vodio 2:0 u Turskoj, Hrvatska je uoči početka drugoga dijela utakmice bila na drugom mjestu u skupini.

U drugi dio krenuli su hrvatski igrači nešto agresivnije, ali su i skromni Finci osjetili hrvatske slabosti i počeli pokazivati napadačke ambicije.

U 55. minuti Pohjanpalo je udarcem glavom uputio prvi udarac u okvir hrvatskih vratiju, Subašić je u letu loptu odbio izvan igrališta.

Gledatelji su izgubili živce, s tribina je počelo odjekivati: Čačiću, odlazi!.

U 57. minuti Kramarić i Pivarić izbacili su iz igre desnu stranu finske obrane, Pivarić je prizmeno ubacio na drugu vratnicu, uklizali kapetan Moisander skrenuo je u mrežu loptu koju je Mandžukić u padu gurnuo preko gol-crte - 1:0.

U 60. minuti Ukrajina je postignula pogodak protiv Kosova, poredak na ljestvici ponovo je izgledao kao prije utakmica 9. kola.

Vjerojatno je i najvećim stručnjacima teško pronaći smisao igre hrvatske reprezentacije u kojoj samo Modrić prije svega iskazuje primjeren odnos prema poslu kojim se bavi, a onda i klasu više.

Ništa pogodak nije promijenio u igri momčadi u kockastim dresovima, s tribina na kojima se okupilo oko 7500 gledatelja i dalje je povremeno odjekivalo: Čačiću, odlazi!

Prema ponašanju igrača u zadnjim utakmicama čini se da je Čačić davno otišao, ali mu to još nitko nije rekao.

Kako je vrijeme odmicalo, Finci su izgledali sve goropadnije, počeli su stvarati pritisak na mišiće.

U 77. minuti nakon prekida prilike su imali Moisander i Pohjanpalo, statičnost hrvatskih igrača ukazivala je na ozbiljne poremećaje u komunikaciji.

Posebice s klupom, revoltirani Modrić u jednom trenutku mašući se okrenuo prema Čačiću...

Zadnjih desetak minuta hrvatska momčad povukla se u obrambeni blok kao da igra protiv Španjolske...

Tako je u posjedu lopte za hrvatske igrače izgledala Finska prije nego što je u 90. minuti Soiri izjednačio.

Ubačenu loptu slijeva Vrsaljko je propustio, Soiri se ubacio po desnoj strani i ispred Subašića udarcem nogom loptu poslao u mrežu - 1:1  

HRVATSKA: Subašić 5,5, Vrsaljko 5,5, Mitrović 5,5, Vida 5,5, Pivarić 5,5, Rakitić 5, Modrić 6,5, Brozović 5, (54 Rog 5), Kramarić 5, (81 Čop -), Perišić 5,5, Mandžukić 6 (85 Pašalić -)

FINSKA: Hradecky 6,5, Granlund 6, Moisander 6, Arajuuri 6, Ojala 5,5, Skrabb 5,5, Sparv 5,5, Hämäläinen 6, Hetemaj 5,5 (80 Soiri -), Schüller 5,5 (68 Pukki -), Pohjanpalo 6

Skupina I, 9. kolo: Hrvatska - Finska 1:1 (Mandžukić 57/Soiri 90),  Turska - Island 0:3 (J. Gudmundsson 32, B. Bjarnason 39, Arnason 50), Kosovo -  Ukrajina 0:2 (Pagarada 60-ag, Yarmolenko 88)
Poredak: Island 19, Hrvatska 17, Ukrajina 17, Turska 14, Finska 8, Kosovo 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.