U-21 KVALIFIKACIJE

Hrvatska razbila Španjolsku u Burgosu

Četvrtak, 24. ožujka 2016. 20:09 Napisao/la  SC

Španjolska - Hrvatska 0:3. Najveća pobjeda Nenada Gračana

Kvalifikacije za U-21 Europsko prvenstvo 2017 - skupina 6

ŠPANJOLSKA - HRVATSKA 0:3

Municipal El Plantio, Burgos.

Sudac: Craig Pawson (Engleska)

Strijelci: 0:1 Ćaleta-Car (36), 0:2 Perica (42), 0:3 Perica (48)

Žuti kartoni: Asensio, Niguez (Španjolska), Peica, Čaleta-Car, Perić (Hrvatska)

ŠPANJOLSKA: Arrizabalaga - Bellerin, Jonny, Duarte (67 Castro), Marin - Niguez, Ceballos (54 Pedraza), Torres - Deulofeu, El Haddadi, Asensio

HRVATSKA: Livaković - Jedvaj, Čaleta-Car, Perić, Milić - Pavičić (86 Capan), Krovinović, Čorić (90 Fiolić) - Rog, Perica (73 Kolar), Tudor

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine učinila je pobjedom u španjolskom Burgosu veliki korak prema Europskom prvenstvu sljedeće godine u Poljskoj. Izabranici Nenada Gračana su rezultatom 3:0 bili bolji od domaćina i preuzeli prvo mjesto ljestvice.

Dva je pogotka zabio napadač Udinesea na posudbi iz londonskog Chelseaja Stipe Perica, a jednom je mrežu Španjolske zatresao Duje Čaleta - Car. U prvom ogledu u skupini ove su se dvije reprezentacije susrele na Rujevici te je završilo 3:3.

Španjolska je nastupila u vrlo jakom sastavu sa zvijezdama Barcelone (El Haddadi), Arsenala (Bellerin) i Atletico Madrida (Niguez, Torres), ali bodovi se vraćaju u Hrvatsku. U ovom ciklusu mlada će reprezentacija u ponedjeljak, 28. ožujka (19 sati) još u Zaprešiću ugostiti Estoniju, a preostale utakmice u kvalifikacijama odigrat će u studenom i u prosincu.

Plasman na Europsko prvenstvo osigurat će prvoplasirani sastav, a četiri najbolja drugoplasirana izborit će doigravanje u kvalifikacijama.

Poredak skupine 6:
1. Hrvatska - 6 utakmica, 15 bodova
2. Španjolska - 6 utakmica, 13 bodova
3. Švedska - 4 utakmice, 10 bodova
4. Gruzija - 7 utakmica, 9 bodova
5. Estonija - 6 utakmica, 4 boda
6. San Marino - 7 utakmica, 1 bod

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.