OPROŠTAJ

Darijo Srna zaključio svoju reprezentativnu karijeru

Nedjelja, 26. lipnja 2016. 11:00 Napisao/la  SC

 Kapetan vatrenih najavio je još prije prvenstva kako se u Francuskoj oprašta od hrvatskog dresa

Poraz od Portugala u osmini finala Eura bio je i posljednji nastup Darija Srne u dresu hrvatske reprezentacije. Kapetan vatrenih najavio je još prije prvenstva kako se u Francuskoj oprašta od hrvatskog dresa. Šteta, što se nije imao prilike oprostiti u boljim okolnostima.

Srni je nakon utakmice protiv Turske preminuo otac, no ipak je smogao snage i odradio je turnir do kraja. Nakon očeve sahrane vratio se u Francusku i uz podršku suigrača i navijača predvodio reprezentaciju do osvajanja prvog mjesta u skupini. Nažalost, preko Portugala nije išlo.

Srna je prošao sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, a za 'A' sastav je debitirao krajem 2002. godine u prijateljskom susretu protiv Rumunjske.
Od tada je bio standardni član prve momčadi, a nakon oproštaja Nike Kovača je bio kapetan. Prva utakmica koju je odigrao kao kapetan bila je protiv Rumunjske u Bukureštu u veljači 2009. Na velikim je natjecanjima Hrvatsku vodio deset puta čime je skinuo i legendarnog Zvonimira Bobana.

Njegovo prvo veliko natjecanje bio je Euro 2004. u Portugalu gdje je nastupio u sve tri utakmice. Igrao je i na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj (2008), EP-u u Poljskoj i Ukrajini (2012), te sada u Francuskoj. Iza njega su i nastupi na dva svjetska prvenstva - 2006. godine u Njemačkoj, te 2014. u Brazilu.

Za reprezentaciju je ukupno odigrao 134 utakmice i zabio 22 gola te je četvrti strijelac reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.