Ivan Rakitić također otpao zbog ozljede, Ante Čačić pozvao Domagoja Antolića

Ponedjeljak, 03. listopada 2016. 11:12 Napisao/la  SC

Naravno da su utakmice zahtjevne, naročito prva, jer je Kosovarima prva, posebna, bit će sjajan ambijent, koji nažalost kod kuće nemamo, kaže Čačić


Ante Čačić svakog dana ostane bez jednog važnog igrača, u ponedjeljak je otpao i Ivan Rakitić.

- Rakitić ima problema as Ahilovom tetivom, zato nije jučer igrao, pozvan je Antolić. Modrić je otpao, slično je s Lovrenom, samo nema zahvata za sad, pa sam pozvao Mitrovića i Roga. Rejting Hrvatske i kvaliteta je iznad Kosova i Finske. Naravno da su utakmice zahtjevne, naročito prva, jer je Kosovarima prva, posebna, bit će sjajan ambijent, koji nažalost kod kuće nemamo, i nadam se da ćemo u takvim okolnostima sve teškoće nadvladati i da ćemo u dobrom raspoloženju otići u Finsku. Izostanak igrača ne smije nam biti alibi. Imam ideje tko će ih mijenjati u prvih 11, ali to ću vidjeti u dva taktička treninga koja su pred nama, kaže Čačić.

Utakmica na Kosovu za domaćine nije samo sportski događaj:

- Gledao sam dvoboj Kosova i Finske, Panadić je bio ondje, no Kosovo se okupio neposredno porije utakmice, igrali su dobro, goropadniji su bili, imali šansi, trebali pobijediti. Ali s Hrvatskom se drugačije može igrati. U Skadru će biti pun stadion, vatreno navijanje, dočekat će nas s respektom, naše zemlje gaje dobre odnose, sjećamo se da je Shalla igrao prvu utakmicu za Hrvatsku... A njihovi će navijači biti 12. igrač njima, no i našim je igračima to poticajna atmosfera, zaključuje Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.