Ivan Rakitić: Nogomet je nekada najgluplja igra na svijetu, lošija momčad je ušla u četvrtfinale

Nedjelja, 26. lipnja 2016. 09:16 Napisao/la  SC

Bog nije htio da prođemo dalje, a ja kao da me netko urekao. Kod tog gola Portugala, čovjek je pucao špicom, ja gledam imam je-nemam je, lopta nekako dođe do Ronalda, Suba skine..., a valjda je tako moralo biti, rekao je Vida

Hrvatska reprezentacija završili su svoj nastup na Euru. Analize utakmice u kojoj je Quaresma pogotkom u 117. minuti odveo Portugal u četvrtfinale još će se dugo vremena raditi. Suze na travnjaku stadiona u Lensu, suze u svlačionici još dugo nakon utakmice. Kapetan Darijo Srna, Mario Mandžukić, Ivan Perišić... nisu imali ni snage stati pred mikrofone.

- Svi smo se složili da bolja momčad ide doma, igrali smo cijeli turnir dobro i nismo zaslužili da ovako ispadnemo. Dominirali smo, imali loptu, stvarali šanse, a oni su iz sretne kontre zabili gol i pobijedili. Zadnji trzaj generacije? Bit će vremena za dublju analizu, teško mi je o tome pričati i razmišljati, ali ne bih rekao da je zadnja šansa, rekao je Luka Modrić.

Domagoj Vida bio je tri puta u sjajnoj prilici za matiranje Portugala, no lopta nije htjela u mrežu.

- Bog nije htio da prođemo dalje, a ja kao da me netko urekao. Kod tog gola Portugala, čovjek je pucao špicom, ja gledam imam je-nemam je, lopta nekako dođe do Ronalda, Suba skine..., a valjda je tako moralo biti. Bilo je puno suza u svlačionici, bili smo bolji, oni su se samo branili i nažalost prošli, poručio je Vida.

Portugalske zvijezde nisu se naigrale. Hrvatska je dobro zatvorila Cristiana Ronalda i Nanija, ali jedna kontra nakon Strinićeve izgubljene lopte bila je dovoljna za pogodak vrijedan četvrtfinala. Ronaldo je pucao, Subašić odbio, a Quaresma odbijenu loptu pospremio u mrežu.

- Ni sami ne znaju kako zabiju golove! Da ih sad pitate kako su zabili, ne bi ni znali! Za nogomet kažu da je najbolja igra na svijetu, a nekad je najgluplja stvar na svijetu! Tako je bilo sinoć, jer nemoguće je da bolja momčad ide kući, a lošija dalje. Ne znam zašto se uvijek slama na našim leđima, gdje je ta pravda, zašto nas zaobiliazi?! Igrali smo dobro cijeli turnir, ne mogu vjerovati da idemo kući, razočarano je rekao Ivan Rakitić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.