Italija - Hrvatska (20.45): Kovač i Conte početnim sastavima iskazuju međusobni respekt

Nedjelja, 16. studenog 2014. 14:40 Napisao/la  SC

Prema zamislima izbornika Nike Kovača, Kramarić će večeras ne baš idealni travnjak na San Siru eventualno osjetiti tek u nastavku utakmice. Ako se ukaže potreba stizati negativni rezultat!

Andrej Kramarić večerašnju utakmicu protiv Italije na San Siru počinje u statusu gledatelja. Najboljeg igrača Rijeke i HNL-a talijanski mediji već su preseili na San Siro, zadnja neslužbena informacija dolazi iz Milana, koji Kramarića ove zime namjerava dovesti za 6 do 8 milijuna eura! Prema zamislima izbornika Nike Kovača, Kramarić će večeras ne baš idealni travnjak na San Siru eventualno osjetiti tek u nastavku utakmice. Ako se ukaže potreba stizati negativni rezultat!

Kovač se odlučio za provjereni sastav u kojemu su stoperi Vida i Ćorluka, bočni braniči su Srna i Pranjić, u središnjici su Brozović, Modrić i Rakitić, bočni napadači su Olić i Perišić, u vrhu napada je Mandžukić. Dakle, Kovač počinje s jednim klasičnim napadačem, dok Kramarić povučenog napadača može igrati jedino umjesto nekoga iz središnjeg trokuta. Vjerojatnije je očekivati da će u nastavku utakmice na toj poziciji priliku dobiti Kovačić, koji je u dresu Intera na San Siru kod kuće, nego Kramarić kojemu bi San Siro tek trebao postati dom ako zaista odjene dres Milana. Izglednije je da će Kramarić eventualno igrati na jednom od bokova iako mu takva pozicija najmanje odgovara.

Antonio Conte ne može računati na dvojicu stožernih igrača obrane (Bonucci, Barzagli), što je objektivno veći hendikep nego izostanak Pirla. Talijanska igra u sustavu s trojicom stopera počiva na kvaliteti trojice braniča Juventusa od kojih će večeras igrati samo Chiellini. Uz iskusnog braniča u zadnjoj liniji trebali bi igrati Darmian i Ranocchia. Trojica klasičnih veznih igrača u "trokutu" su De Rossi, Candreva i Marchisio, dvojica bočnih igrača su Pasqual i De Sciglio, u napadu su Zaza i Immobile.

Dakle, Conte i Kovač igraju u očekivanim sastavima kojima iskazuju međusobni respekt. Jedno je sigurno, Kovač nema namjeru napasti Contea iako hrvatska reprezentacija nema posebnog opterećenja. To prije što Italija nikada nije izgubila utakmicu na San Siru. Od 52 utakmice, 37 puta je pobijedila, ostalo su bili remiji.

Hrvatski reprezentativci nedjeljno prijepodne iskoristili su za šetnju sunčanim Milanom

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.