Islanđani priželjkuju pobjedu, hrvatski reprezentativci optimistični unatoč praznim tribinama

Srijeda, 09. studenog 2016. 20:41 Napisao/la  SC

Izrazito ih poštujemo, napravili su veliki rezultat na Europskom prvenstvu, i treba im čestitati. Budemo li pravi, možemo biti optimistični i mislim da bismo tada trebali slaviti, kaže Badelj

Reprezentativci Islanda u dobrom raspoloženju stižu u Zagreb. Island nakon tri kola skupine I kvalifikacija za SP 2018. ima sedam bodova, koliko i Hrvatska te se nalazi na trećem mjestu.

- U Zagrebu nas očekuje teška utakmica. Hrvatska ima jednu od najboljih reprezentacija u Europi. U svojim redovima ima niz sjajnih igrača. Za nas je to iznimno važna utakmica. Mnogo bi nam značio pozitivan rezultat. Ako ćemo odigrati najbolje što znamo, sve je moguće, rekao je jedan od najboljih islandskih nogometaša veznjak Gylfi Sigurdsson koji igra za Swansea City.

Njegov suigrač u reprezentaciji branič Fulhama Ragnar Sigurdsson istaknuo je promjenu u načinu razmišljanja Islanđana.

- Gostovanje u Hrvatskoj bit će pravi ispit, no vjerujem da možemo napraviti veliku stvar. Sve se promijenilo. Sada u utakmice ulazimo razmišljajući o pobjedi. Dobar je to osjećaj. Hrvatska ima poznatije igrače i velike zvijezde, ali imamo izgleda, poručio je Sigurdsson.

Milan Badelj, igrač Fiorentine branit će boje Hrvatske u dvoboju sa Islandom.

- Izrazito ih poštujemo, napravili su veliki rezultat na Europskom prvenstvu, i treba im čestitati. Na impresivan su način došli do toga, nisu se samo branili, te im je to dalo krila i na početku ovih kvalifikacija. Međutim, igramo kod kuće, te i bez publike, moramo pobijediti. Budemo li pravi, možemo biti optimistični i mislim da bismo tada trebali slaviti, kaže Milan Badelj koji će možda u zimskom prijelaznom roku promijeniti adresu.

- Maksimalno sam koncentriran na Fiorentinu i sretan sam tamo, a sve ovo ostalo u ovom je trenu nepotrebno. Statusom sam zadovoljan, a drugo ćemo vidjeti na zimu, zaključio je Badelj.

Šime Vrsaljko uvjeren je kako on i njegovi suigrači mogu ostvariti pobjedu protiv Islanda.

- Island ima jako dobru atmosferu unutar momčadi i igra čvrst nogomet te nas očekuje dobra utakmica. Mislim da ćemo biti 100 posto "unutra" i pobijediti Island. Navijači su nam uvijek motiv više i ponekad se daje više od realnih mogućnosti s publikom iza sebe, ali ne trebamo razmišljati o tome. Moramo misliti pozitivno, rekao je Vrsaljko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.