ISLAND - HRVATSKA Luka Modrić: Poštujemo Island, međutim, mi smo Hrvatska i došli smo po pobjedu

Subota, 10. lipnja 2017. 22:23 Napisao/la  SC

Nadamo se da naš loš lipanjski skor neće biti nastavljen. Najgore je igrati utakmice na kraju sezone, ali ništa nam ne smije biti alibi, kaže Modrić

Hrvatska je odradila posljednji trening uoči utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda (nedjelja, 20,45).
 
Ante Čačić odabrao je ofenzivni sastav. Na golu će Danijela Subašića zamijeniti Lovre Kalinić.
 
- Velika je odgovornost na njemu, ali  Lovre je imao sjajnih obrana i sad u Belgiji. Vrlo često je bio i na vratima u reprezentaciji. Potvrdio se i nema straha za njega, poručio je Čačić.
 
Obranu će predvoditi povratnik Dejan Lovren. Stoper Liverpoola posljednju je natjecateljsku utakmicu za reprezentaciju odigrao prije gotovo tri godine, 9. rujna 2014. protiv Malte (2:0). Nakon toga uslijedio je niz ozljeda i sukoba s Čačićem, zbog kojeg je i propustio Europsko prvenstvo.
 
Uz njega će zaigrati Domagoj Vida. Desni bek biti će Tin Jedvaj, a lijeva strana je rezervirana za Pivarića.
 
Nakon što je otpao i Ivan Rakitić, ukazala se prilika Mateu Kovačiću. On bi mogao biti najofenzivniji od trojca u veznom redu Badelj - Modrić - Kovačić.
 
Budući da Hrvatska ima problema i s nedostatkom krilnih nogometaša, a da Mandžukić blista na lijevom krilu u Juventusu, onda se otvorila pozicija i za Nikolu Kalinića koji će predvoditi hrvatski napad. Mandžukić će biti na lijevom krilu, a na desnom Ivan Perišić.

- Dobro smo se pripremili, dobro smo trenirali i veselimo se utakmici. Znamo koliko nam znači, po meni je to najvažnija utakmica kvalifikacija i pozitivnim bismo rezultatom napravili veliki korak prema Rusiji. Nedostajat će nam oni koji nisu s nama, oni su jako važni za našu momčad, ali imamo dovoljno kvalitetnih igrača da ih nadomjeste. Siguran sam da će to napraviti na pravi način i da se izostanci neće osjetiti, rekao je Luka Modrić kojega se Islanđani najviše pribojavaju.

Modrić je svjestan da Island neće biti lak zalogaj.

- S Islandom smo igrali već nekoliko puta i svaki su puta bili čvrsta, neugodna momčad koju nije lako pobijediti, pogotovo u Reykjaviku - 2013. godine bilo je jako hladno, a utakmica je bila vrlo borbena, s mnogo trke, ali bez izrazitih šansi. Oni su kolektiv, a ako nekoga treba izdvojiti to je Gylfi Sigurdsson, koji se dokazao u njemačkoj i engleskoj ligi. Igraju agresivno, nikad se ne predaju bez obzira na rezultat i stoga moramo demonstrirati istu razinu borbenosti i htijenja, a tada će naša kvaliteta doći do izražaja. Mi ih poštujemo, međutim, mi smo Hrvatska i došli smo po pobjedu. Vjerujem da taj cilj možemo ostvariti. Nadamo se da naš loš lipanjski skor neće biti nastavljen. Najgore je igrati utakmice na kraju sezone, ali ništa nam ne smije biti alibi. Moramo se maksimalno usredotočiti i siguran sam da ćemo odigrati dobro i predstaviti Hrvatsku u lijepom svjetlu, kao što smo činili u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, poručio je iskusni veznjak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.