HRVATSKA - TURSKA Ante Čačić: Turska, Island i Ukrajina vide sebe na Svjetskom prvenstvu

Ponedjeljak, 05. rujna 2016. 14:29 Napisao/la  SC

U našoj skupini igraju četiri sudionika EP-a i nigdje nema sigurnih bodova, zato mislim da će biti neizvjesno do samog kraja, kaže Čačić


Ante Čačić oprezno ulazi u novi ciklus kvalifikacija, Turska je večeras (20.45) prvi protivnik hrvatske reprezentacije:

- Ni slučajno ne smijemo ući u priču da Turska nije na razini na kojoj bi trebala biti. Bit će dobra, borbena, ambiciozna i danas ne postoji nogometna zemlja koja ne može naći 15 dobrih nogometaša i napraviti dobar rezultat. Ne smijemo se povoditi za onime što je bilo na otvaranju EP-a, moj kolega Terim zna svoj posao i imamo puno poštovanje prema Turskoj. Sigurno nas ne čeka preslika utakmice iz Francuske, a priča o oslabljenoj Turskoj ide im na ruku jer će imati manji pritisak. U našoj skupini igraju četiri sudionika EP-a i nigdje nema sigurnih bodova. Zato mislim da će biti neizvjesno do samog kraja. Uz nas Turska, Island i Ukrajina vide sebe na SP-u, ali trebat će dobrih igara u kontinuitetu da se to ostvari, smatra Čačić.

Za razliku od Turske, Hrvatska se nije puno promijenila u odnosu na proteklo EP:

- Hrvatska je jaka te osim ozljede Subašića i oproštaja Srne praktično nepromijenjena, diše i djeluje kao momčad čija kvaliteta nije upitna i vjerujem da ćemo gledati dobru utakmicu i na kraju biti radosniji. Rakitić je s nama, dobro je raspoložen, nije novak u momčadi i neće biti nikakav problem što ga nije bilo nekoliko dana na pripremama. Lovre Kalinić je već branio za Hrvatsku, u kontinuitetu dobro brani u klubu, dugo je u reprezentaciji i spreman je odgovoriti zahtjevima ove utakmice, kaže Čačić.

Izbornik je odlučio da će Lovren sjediti na klupi, a Lovren je odlučio da se više neće žaliti na status.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.