HRVATSKA NA RUJEVICI Matej Mitrović: Spreman sam unatoč manjoj minutaži u klubu

Srijeda, 04. listopada 2017. 22:05 Napisao  I. V.

San je svakog nogometaša igrati na Svjetskom prvenstvu, pa tako i moj. Igrao sam na svim natjecanjima osim sjetskog prvenstva, kaže Subašić

Dominik Livaković, Matej Mitrović i Filip Bradarić na Rujevici
Dominik Livaković, Matej Mitrović i Filip Bradarić na Rujevici Foto: www.hnkrijeka


Matej Mitrović nameće se kao prirodno rješenje za upražnjeno mjesto stopera uoči kvalifikacijskih utakmica protiv Finske i Ukrajine.

Zbog ozljeda su otpali Dejan Lovren i Vedran Ćorluka, pa bi Domagoj Vida protiv Finske  opet mogao igrati s Mitrovićem, koji u Bešiktašu nema prilike igrati:

- Uvijek imamo nekih problema s ozljedama, ali tko god bude igrao bit će spreman i dat će sve od sebe. Ja sam također spreman unatoč manjoj minutaži u klubu. Najvažnije je pobjeđivati, a za to moramo dati sve od sebe. Ključna je uigranost, svi igraju i obranu i napad te se tako moramo postaviti. U Rijeci sam proveo lijepe godine, drago mi je vratiti se. Nadam se da će i ova akcija završiti pobjednički, kaže Mitrović koji je u Tursku otišao iz Rijeke.

Danijel Subašić u utakmici protiv Montpelliera branio je prvi put nakon duže stanke zbog ozljede:  

- Osjećam još malo boli u gležnju, ali znamo što nas čeka i moramo dati sve od sebe kako bismo ostvarili cilj. Ozljeda će uvijek biti i to treba izdržati. Imamo igrače koji mogu uskočiti, koji će pružiti maksimum kao i svaki puta, a ključno je kako ćemo mi ući u utakmicu i kako ćemo djelovati na terenu. Utakmica s Finskom bit će teška, kao što je bila i u Tampereu, no moramo uzeti ta tri boda i otići u Ukrajinu potvrditi prvo mjesto i plasman u Rusiju. Pritiska nema, treba zaboraviti ono što je bilo, ostaviti sve to iza sebe. Možemo utjecati samo na ono ispred nas, te jednostavno moramo biti bolji. Finska je dobra, pobijedila je čak i Island, i najvažnija nam je upravo ta prva utakmica. San je svakog nogometaša igrati na Svjetskom prvenstvu, pa tako i moj. Igrao sam na svim natjecanjima osim sjetskog prvenstva te mi je to veliki cilj, kaže Subašić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.