HRVATSKA - KOSOVO Luka Modrić: Na reakciju navijača i njihovu podršku meni je teško utjecati

Petak, 01. rujna 2017. 21:15 Napisao/la  SC

Rekao bih da je ova utakmica za pripremu puno lakša,  svi su mentalno svježi za razliku od dvoboja na Islandu, kaže Ante Čačić

Luka Modrić
Luka Modrić


Izbornik Ante Čačić i kapetan Luka Modrić najavili su kvalifikacijsku utakmicu protiv Kosova, koja se u subotu od 20.45 sati igra u Maksimiru.

Jasno, veliku pozornost privukao je Modrić, koji se prvi našao pred novinarima uoči jedne utakmice reprezentacije kao svojevrsni pokajnik.

 Modrića su pojedini mediji razapeli zbog promjene iskaza na suđenju Zdravku Mamiću,  kapetan reprezentacije u jednom je trenutku javno dvojio hoće li više igrati za kockaste:

 -  Ono što sam razmišljao je u ovom trenutku nebitno, u reprezentaciji sam preko deset godina, svaki put sam davao sve od sebe i ginuo za ovaj dres što god netko mislio o tome. A to ću raditi dok god budem ovdje. Najbitnija je reprezentacija i njezin uspjeh, sve ostalo su za mene potpuno nebitne teme. Kako će me dočekati navijači? Na reakciju navijača i njihovu podršku meni je teško utjecati, mi moramo na terenu dati sve od sebe. Svi želimo pružiti svoj maksimum da naši navijači budu zadovoljni i daju nam pravu podršku. Nadam se da neće biti kiše, pa da će navijači doći u što vrećem broju, kazao je Modrić.
 
- Očekujemo nezgodnu utakmicu, morat ćemo biti maksimalni da bismo ostvatili dobar rezultat, a to je u našem slučaju pobjeda. Kosovo je nezgodna ekipa, s tehnički dosta potkovana i brzih igrača, Ako nismo na pravom nivou, mogu nam napraviti probleme. Još jedna stvar koja mi je upala u oko: Kosovo puno bolje igra u gostima. Zbog toga moramo biti jako oprezni i dati svoj maksimum, tako na najbolji način najaviti utakmicu u Turskoj, kazao je Čačić, koji je ostao dužnik nakon poraza od Islanda:

- Ne osjećam zbog toga nikakav pritisak, ali osjećam veliku odgovornost. Prema reprezentaciji i našim navijačima. Vjerujem da će se u ove dvije utakmice vidjeti što svim nama znači igrati za Hrvatsku. Ostale su nam još četiri utakmice, cilj je kao i svaki puta - samo pobjeda. Trebamo ići korak po korak, prvo razmišljati o Kosovu, pa tek onda o Turskoj. Najbitnije je da reprezentacija ostvari pozitivne rezultate koji će nas približiti Rusiji. Rekao bih da je ova utakmica za pripremu puno lakša, ona nam stiže na početku natjecateljske sezone i svi su mentalno svježi za razliku od dvoboja na Islandu. Puno igrača tada je mentalno bilo odsutno, već su razmišljali o godišnjem odmoru. I nismo bili pravi. Danas je drugačije, svi znamo da su utakmice ispred nas - imperativne. Potpuno smo fokusirani na Kosovo, cijele dane pričamo o situacijama koje oni dobro rade na terenu, rekao je Čačić.

Na pitanje koliko je na momčad utjecao odlazak Dejana Lovrena na suđenje Zdravku Mamiću u Osijek izbornik je odgovorio:

- Ne bih komentirao te stvari, on je s nama odradio trening i usredotočen je na ono što ga čeka!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.