HRVATSKA - ISLAND Izbornik Čačić: Ako se budemo držali kolektivne igre, doći će do izražaja naša kvaliteta

Nedjelja, 11. lipnja 2017. 11:36 Napisao/la  SC

Zaista sam miran, imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres. Znam da neće zakazati jer nam je svima želja staviti momčad na prvo mjesto, poručio je Čačić

Izabranici Ante Čačića u borbi za plasman u Rusiju drže vodeću poziciju kvalifikacijske skupine, a lipanjski im raspored donosi okršaj s prvim pratiteljem na tablici, reprezentacijom drugoplasiranog Islanda. Hrvatska ima 13 bodova, a Island tri boda manje.

- Islandu je najveća snaga zajedništvo, drže se kolektivne igre od početka do kraja. To je klasa više u odnosu na ostale reprezentacije. Bude li Hrvatska u tom segmentu na svojoj razini, onda bi kvaliteta, koja je nesporno na našoj strani, trebala doći do izražaja, smatra hrvatski izbornik Čačić.

Reprezentacija ni ovoga puta neće biti u najboljem sastavu, s obzirom da zbog ozljeda ne mogu nastupiti Rakitić, Ćorluka, Subašić, Vrsaljko, Kramarić i Pjaca, no izbornik je uvjeren da će Hrvatska još jednom pružiti dobru partiju te ostvariti pozitivan rezultat.

- Zaista sam miran, imamo kvalitetne i karakterne momke, koji sa strašću i ponosom igraju za naš hrvatski dres. Znam da neće zakazati jer nam je svima želja staviti momčad na prvo mjesto, poručio je Čačić.

Izbornik Vatrenih odabrao je sljedeći sastav: L. Kalinić, Jedvaj, Vida, Lovren, Pivarić, Badelj, Modrić, Kovačić, Perišić, Mandžukić, N. Kalinić

Utakmica u Reykjaviku počinje u 20,45 sati po hrvatskom vremenu (18,45 po lokalnom), a sudit će Španjolac Alberto Undiano Mallenco.

U preostalim susretima šestog kola Skupine I sastaju se Finska - Ukrajina i Kosovo - Turska.

Skupina I: Hrvatska 13, Island 10, Ukrajina 8, Turska 8, Finska 1, Kosovo 1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.