Hrvatska pod Dalićevim vodstvom pokazala da može kontrolirati Lea Messija

Četvrtak, 21. lipnja 2018. 14:29 Napisao  I. V.

Ako se igrači budu ponašali kao u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Grčke ili u utakmici protiv Nigerije, Hrvatska ima realne šanse kontrolirati utakmicu protiv Argentine

Hrvatska pod Dalićevim vodstvom pokazala da može kontrolirati Lea Messija

 Hrvatska reprezentacija večeras (20) protiv Argentine igra drugu utakmicu u Skupini D.

Uoči utakmice hrvatski igrači uživaju privilegiju prihološke prednosti, veliki je pritisak argentinske javnosti na Lea Messija i suigrače nakon neodlučenog rezultata (1:1) protiv Islanda.

Hrvatska je u prvoj utakmici pobijedila Nigeriju (2:0) u utakmici tijekom je iskazala visoku natjecateljsku kvalitetu, što je posebno važna kvaliteta u turnirskom natjecanju.

Tako otprilike igra europski prvak Portugal: negledljivo, ali efikasno!

Odavno Hrvatska nije nekoga pobijedila kao Nigeriju u 1. kolu.

Postignula je dva pogotka bez praktično ijednog izravnog udarca iz igre prema vratima, ali je puno važnije da odavno hrvatskoj reprezentaciju u jednoj natjecateljskoj utakmici nije trebao vratar.

Nigerija nije stvorila nije jednu izrađenu priliku, ni jednom nije došla u situaciju odigrati kontru, što je u stručnom smislu najveći doseg Zlatka Dalića u dosadašnjoj karijeri.

Treba imati na umu da Dalić nikada nije vodio ni jednu momčad na tako visokoj razini natjecanja.

Igrače Real Madrida, Barcelone, Intera, Juventusa, Atletica, Milana, Monaca, Hoffenheima... gledao je samo na televiziji prije nego što ih je počeo voditi kada je postao izbornik.

Nije treba znati voditi, a ne trenirati.

U dosadašnje četiri utakmice Dalić je vodio momčad iznenađujuće umješno, pa nema razloga sumnjati da se nije dobro pripremio za najveću utakmicu u životu.

Argentina prema pojedinačnoj kvaliteti spada među najbolje reprezentacije na svijetu i kada najbolji igrač na svijetu ne igra na očekivanoj razini u utakmici protiv Islanda.

Naravno da je Daliću jasno da se Leo Messi ne može čuvati "jedan na jedan".

Nema u današnjem nogometu desetobojaca poput nekadašnjeg njemačkog reprezentativca Hans-Petera Briegela, svojedobno jedinog igrača na svijetu koji je mogao striktno čuvati Diega Maradonu.

Messi se najbolje čuva otprilike onako kao što su igrali Islanđani u drugom poluvremenu, kada su igralište skratili na dvadesetak metara okomice.

Hrvatska ima puno veću individualnu kvalitetu od Islanda, što znači da ima vrhunske igrače koji su više skloni konstrukciji nego destrukciji igre.

Međutim, ako se igrači budu ponašali kao u uzvratnoj utakmici dodatnih kvalifikacija protiv Grčke ili u utakmici protiv Nigerije, Hrvatska ima realne šanse kontrolirati utakmicu protiv Argentine.

Hrvatska reprezentacija pod Dalićevim vodstvom dokazala je da organizirano može kontrolirati slobodan prostor oko Lea Messija!

Dalić je najavio očekivani sastav sa jednom izmjenom u odnosu na prvu utakmicu, umjesto Kramarića igra Brozović: Subašić - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić - Rakitić, Brozović, Modrić - Perišić, Rebić - Mandžukić.

Brozović je očekivano dobio prednost, jer je brži, okomitiji i opasniji za protivnička vrata od Badelja.

Sve se u Dalićevoj pripremi utakmice doima logično, jedino što prije početka utakmice nitko ne može znati jesu li igrači ponovno spremni igrati samoprijegorno kao protiv Nigerije.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.