EP Wales ponovio povijesni rezultat sa Svjetskog prvenstva u Švedskoj 1958.

Subota, 25. lipnja 2016. 20:51 Napisao/la  SC

Gareth Bale bio je taj koji je ubacio loptu u kazneni prostor koju je zatim McAuley nespretnom reakcijom skrenuo u vlastitu mrežu

Wales je pobjedom 1:0 protiv Sjeverne Irske izborio četvrtfinale Eura. Gol vrijedan prolaska među osam najboljih u Europi sami su sebi zabili Irci, točnije McAuley u 75. minuti nakon ubacivanja Garetha Balea.

Strijelac Gareth McAuley,  današnjim se autogolom upisao u povijest Eura jer je uz Igora Tudora postao jedini nogometaš koji je na istom Euru zabio po gol u svoju i protivničku mrežu zabivši prvi gol u pobjedi Sjeverne Irske nad Ukrajinom. Tudor je u Portugalu 2004. zabio autogol protiv Francuske (2:2), a bio je i strijelac u porazu od Engleske (2:4).
 
Wales je kao debitant na Eurima ostvario svoj najveći uspjeh u povijesti, odnosno, ponovio je četvrtfinale Mondijala u Švedskoj davne 1958.

Nije to bila utakmica za pamćenje, ali to nije ni važno jer pamti se samo rezultat.

- Bilo je fantastično. Znali smo prije utakmice kako će igrati Sjeverna Irska. Lopta je stalno morala biti u pokretu, bez zadržavanja igre. Svjesni smo bili svoje kvalitete i da ćemo biti nagrađeni, ako budemo igrali strpljivo. Trenutak je došao i znali smo ga iskoristiti. To je ono što je napravilo razliku, rekao je Gareth Bale nakon susreta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.