EURO Njemačka preko nemoćne Slovačke lako do četvrtfinala, Boateng, Gomez i Draxler strijelci

Nedjelja, 26. lipnja 2016. 19:57 Napisao/la  SC

Utakmica osmine finala: Njemačka - Slovačka 3:0

Reprezentacija Njemačke plasirala se u četvrtfinale europskog prvenstva u Francuskoj pobjedom nad Slovačkom 3:0.

Njemačka je povela već u 8. minuti. Kroos je ubacio iz kornera, slovačka obrana loptu je izbila, ali samo do Boatenga koji je s ruba kaznenog prostora matirao Kozacika. Skrtel je u 13. minuti skrivio jedanaesterac i zaradio žuti karton. No, vratar Kozacik pročitao je namjeru Mesuta Ozila i obranio udarac s bijele točke. Njemci ipak dvije minute prije kraja prvog dijela povećavaju vodstvo na 2:0. Strijelac je bio Gomez, a asistent Draxler.

Njemačka dominacija nastavila se u drugom poluvremenu. U 63. minuti treći pogodak postigao je Draxler. Hummels je pucao glavom, slovačka obrana blokirala je udarac, ali je Draxler odbijenu loptu pospremio u mrežu za 3:0. Stopostotnu priliku u sudačkoj nadoknadi propustio je Toni kroos koji se našao sam pred vratarom Kozacikom, ali je slovački golman izašao kao pobjednik dvoboja.

NJEMAČKA: Neuer, Kimmich, Boateng (72 Howedes), Hummels, Hector, Kroos, Khedira (76 Schweinsteiger), Muller, Ozil, Draxler (72 Podolski), Gomez

SLOVAČKA: Kozacik, Pekarik, Skrtel, Durica, Gyomber (84 Salata), Hrosovsky, Skriniar, Hamsik, Kucka, Duris (64 Sestak), Weiss (46 Gregus)

Utakmica osmine finala: Njemačka - Slovačka 3:0 (Boateng 8, Gomez 43, Draxler 63)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.