Ante Čačić: Odigrali smo četiri vrhunske utakmice, šteta što nam se nije poklopilo

Nedjelja, 26. lipnja 2016. 00:30 Napisao/la  SC

Nije lako, imamo za čime žaliti jer smo bili bolja ekipa od Portugala, ali nogomet se igra za golove, rekao je Čačić

Hrvatska je porazom od Portugala završila svoj nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj. Hrvatski igrači travnjak su napustili razočarani, većina u suzama, svjesni da su mogli više.

Sve je moglo završiti drugačije da je Vidin udarac glavom završio u mreži, da je Perišić pogodio mrežu umjesto stative, da Strinić nije izgubio duel na boku, ali stoji činjenica da je dvoboj Hrvatske i Portugala bio među najlošijim utakmicama Eura u Francuskoj.

- Portugal je igrao na kontre i polukontre sa osam igrača iza lopte. Mi smo bili opasniji što je utakmica više odmicala. Napravili smo jednu grešku i bili smo kažnjeni. Izgubili smo loptu visoko, i iz te kontre primili gol. No, to je čar nogometa. Odigrali smo četiri vrhunske utakmice, šteta što nam se nije poklopilo. Čestitke igračima na trudu i zalaganju, borbenosti i kvaliteti koju su pokazali. Francusku trebamo što prije zaboraviti, odmoriti se te za mjesec dana počinjemo gledati prema Rusiji, rekao je izbornik Čačić nakon poraza.

Portugalski izbornik Santos igru svoje momčadi prilagodio je igri Hrvatske. Brozović i Perišić, dvojica najbržih igrala na bokovima bila su dobro zatvorena.

- Nije lako, imamo za čime žaliti jer smo bili bolja ekipa od Portugala, ali nogomet se igra za golove. Nije me iznenadio način na koji je Santos postavio igru jer sam znao da nas se boje, da će učiniti sve da nas osujete. Dobro smo zatvorili Ronalda i Nanija, ali gol smo primili u trenutku kada smo bili poneseni euforijom, nakon što je Vida promašio prazan gol glavom i nakon stative. Stoji da smo utakmicu mogli riješiti ranije, dodao je Čačić.

Hrvatski izbornik mogao je možda ranije reagirati sa izmjenama jer su Kalinić i Pjaca unijeli živost svojim ulaskom.

- Teško je odgovoriti što bi se dogodilo da su ušli ranije. Njihovim ulaskom unijela se svježina i bilo je za očekivati da će nešto napraviti. Činjenica je da smo promašili svoje šanse te da nismo naplatili dominaciju, rekao je Ante Čačić dodavši kako se nada da će Hrvatska smoći snage za plasman na SP iako će biti vrlo teško. Hrvatska zbog kazne prve dvije utakmice kvalifikacija igra bez gledatelja.

 - Puno stvari nam ne ide na ruku, ali moramo smoći snage da se kvalificiramo u Rusiju. Moramo biti radosni što smo skrenuli pozornost na sebe, što su svi živjeli za reprezentaciju. Siguran sam da nam nemaju što zamjeriti, zaključio je hrvatski izbornik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.