Darijo Srna: Medijski napisi o bojkotu Nike Kovača su glupost i novinarsko lešinarenje

Srijeda, 16. rujna 2015. 16:41 Napisao/la  SC

Nemam favorita za novog izbornika. Nitko me nije niti pitao za mišljenje o nekome od kandidata, kaže kapetan nogometne reprezentacije


Darijo Srna tvrdi da su medijske spekulacije o bojkotu Nike Kovača izmišljotina, kapetan reprezentacije ovako je prokomentirao smjenu izbornika:

- Mi igrači i Niko Kovač smo doista htjeli pobijediti u svim utakmicama, među nama su uvijek bili odlični odnosi i atmosfera. Komunikacija je bila dobra. Medijski napisi o razilaženju igrača s Kovačem, bojkotu ili narušenim odnosima su glupost i novinarsko lešinarenje. Čast mi je igrati za domovinu i biti njen kapetan te mi je, kao i svim igračima i bivšem izborniku Kovaču, strašno žao zbog posljednjih rezultata i razočaranja. Nažalost, dogodio se niz nesretnih okolnosti, sve nam se loše poklopilo. Azerbajdžan je bio ključan, tamo nismo uspjeli zabiti i odigrati kako smo htjeli. S tim teretom smo otišli u Norvešku, pod imperativom pobjede. Danas, međutim, više nije nigdje jednostavno pobijediti, a ondje sam nažalost i ja pridonio porazu. Izostao je rezultat i to je platio Niko Kovač. Otišao je jer nismo ostvarili zacrtani cilj, rekao je Srna za Hinu.

O novom izborniku sa Srnom nitko nije razgovarao:

- Nemam favorita za novog izbornika. Nitko me nije niti pitao za mišljenje o nekome od kandidata. Ne znam sa sigurnošću tko će to biti, no ja ostajem na raspolaganju Hrvatskoj dok god budem potreban. Svi izbornici su imali moju podršku, moje je da igram i dam sve od sebe na terenu.

Sudac Ivn Bebek pogrešno je dosudio kazneni udarac za Real Madrid nakon što je Ronaldo u leđa pogodio Darija Srnu:

- Penal je dosudio nakon što je Ronaldo počeo mahati rukama, no to je sada prošlost. Iako rezultat 0-4 izgleda ružno, on je posljedica pogreške našeg vratara kod prvog gola, isključenja, zatim nepostojećeg jedanaesterca, a onda i dodatnog penala za Real. No, ostavili smo dobar dojam. To su mi uostalom rekli i Luka Modrić i trener Reala Rafael Benitez s kojima sam kasnije razgovarao i koji su pohvalili našu izvedbu, kaže Srna

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.