Danijel Subašić: Tužno je igrati pred praznim tribinama, na neke stvari ne možemo utjecati

Četvrtak, 10. studenog 2016. 18:23 Napisao/la  SC

Znamo kakvi su Islanđani; čvrsti i kompaktni, svi stoje iza lopte, teško je igrati protiv takvih momčadi, kaže Subašić

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s pripremama za kvalifikacijsku utakmicu protiv Islanda, koja se u subotu igra pred praznim maksimirskim tribinama:

- Island igra dobro, to su pokazali na Europskom prvenstvu, a odlično su startali i u ove kvalifikacije. Bit će to jako teška utakmica u kojoj mi nažalost igramo bez publike. Znamo kakvi su Islanđani; čvrsti i kompaktni, svi stoje iza lopte, teško je igrati protiv takvih momčadi. Jaki su u kontrama i iz prekida, ali mi se s obzirom na našu kvalitetu imamo čemu nadati. U Francuskoj sam navikao da su momčadi opasne iz prekida, pa i autova. No, mi imamo dobre braniče, napravit ćemo sve da neutraliziramo sve napadačke akcije Islanda. Oni su odlični u skoku i vrlo visoki, zatvore se i čekaju svoje kontranapade. I sigurno nisu bezazleni. Svaka im čast za sve postignuto na Europskom prvenstvu, odličan su kolektiv, kaže Danijel Subašić.

Prazne tribine sigurno nisu stimulans:

- Tužno je to, u tim uvjetima nije lako igrati, ali kako nama, tako i njima. Svi smo profesionalci, naš je glavni cilj biti što bolji, pomoći svojoj ekipi da uhvatimo nove bodove. Na neke stvari ne možemo utjecati, jasno je da nam nedostaju navijači, zaključuje Subašić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.